Het is wel pizza week hè, op Anniepannie? Ik ben er gewoon dol op. Er is iets aan pizza’s dat me aantrekt. Misschien het gemak waarmee je ze kunt maken (als je ten minste niet zelf aan de slag gaat met het deeg). Misschien ook wel dat je al je creativiteit erin kwijt kunt. En je restjes natuurlijk, haha! Zo kwam deze pizza overigens echt tot stand. Ik had nog paprika en bimi over van de Indonesische sayur arab die die ik van de week maakte en chorizo ligt hier eigenlijk altijd wel in de koelkast. Tadaaa, een yummie pizza met chorizo werd geboren!
Overigens, even of topic, die sayur arab ga ik binnenkort nog eens maken en dan doe ik wél een fotoshoot. Want echt, het was waanzinnig goed gelukt! Dan weet je dat alvast. ? Voor deze pizza (en hop, weer terug on topic!) gebruikte ik een gezonde bloemkool-pizzabodem van Magioni. Er zijn allerlei varianten te koop, op dit moment zijn dat geloof ik de courgettebodem, de bietenbodem en de bloemkoolbodem dus. Probeer het echt een keer, want ze zijn onwijs lekker. En de bloemkool in deze bodem, die proef je dus niet. Echt niet, Suzette. ?. Dit is pizza zoals het bedoeld is!
Dit heb je nodig voor 1 pizza:
1 bloemkool pizzabodem (Magioni, verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn)
70 gram bimi (kun je ook vervangen door hele kleine broccoli roosjes)
40 gram chorizo van goede kwaliteit (bijv. van de slager of die van AH excellent)
50 gram mais
½ bol mozzarella
½ rode ui, in ringen
½ rode paprika, in reepjes
Versgemalen peper
2 el passata (= gezeefde tomatensaus)
Pizza met chorizo, bimi en mais
Verwarm de oven voor op 220˚C.
Leg de pizzabodem gedurende 5 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Dit zorgt ervoor dat de bodem straks knapperig blijft.
Was de bimi goed. Verhit wat zonnebloemolie in een wok en bak de bimi 4 minuutjes op hoog vuur. Leg apart.
Snijd het stukje chorizo in superdunne plakjes. (Tip: je kunt ook de vleeswaren variant gebruiken)
Besmeer de pizzabodem met de passata en beleg met de rode ui, bimi, paprika, mais en de plakjes chorizo. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze als laatst over de pizza. Maal er wat peper over.
Bak de pizza nog 10 minuten af in de oven.
Aanvalluhhhhhh!
TIP: Je kunt natuurlijk ook een ‘gewone’ pizzabodem gebruiken voor deze pizza. Maar ik daag je uit om de bloemkoolbodem van Magioni een kans te geven! Gezonder dan de standaard bodem en gek genoeg proef je de bloemkool totáál niet. Echt. helemaal. niet.
Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je vond van deze pizza met chorizo! Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!
Meer lekkere pizza recepten:
Pulled paddo pizza
Love pizza
Naanpizza met geitenkaas, honing en blauwe bessen
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Marijke zegt
Deze pizza is ZO lekker! Sowieso zijn wij helemaal fan van de bloemkoolbodems, maar met deze toppings wordt het echt een feestje. We maken deze pizza vaak als we niet zoveel tijd hebben om uitgebreid te koken, want hij staat echt zo in de oven.
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Ahhh zó goed om te horen! Heel leuk! Dankjewel voor je enthousiaste reactie. Ik ben ook helemaal fan van de bloemkoolbodems, lekker makkelijk.
Nicole zegt
Ik ben dol op chorizo! En ook erg benieuwd naar de bloemkoolbodem. Ik ga het eens proberen :)
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Ohhh chorizo… ik hou ervan! Leuk dat je de pizza gaat proberen!