Vandaag is het weer tijd voor een lekker recept van gastblogger Daniëlle! Alle recepten van haar Instagram, deelt ze ook hier op Anniepannie.nl. Zo kun je ze makkelijk terugvinden op het wereldwijde web. Vandaag is het de beurt aan haar beroemde pindasoep met een topping van komkommer, bosui en knapperige taugé. Easy peasy om te maken, maar bomvol smaak.
Pindasoep voor doordeweeks
Omdat deze pindasoep zo snel klaar is, is ‘ie ideaal voor doordeweeks. Je eet ‘m als voorgerecht in een wat kleinere portie, of als hoofdgerecht met eventueel een stokbroodje erbij. Je kunt er om hem wat vullender te maken ook een handje gekookte rijst door doen. Super veelzijdig dus, dit soepje! En klaar in slechts 15 minuten, had ik dat al gezegd? Oh en als je deze soep vega(n) wilt maken, gebruik dan groentebouillon.
Pindakaas
Voor deze pindasoep gebruik je 100% pindakaas. Die heb ik altijd in huis, in twee varianten: met stukjes noot en zonder stukjes noot. Het is de perfecte pindakaas voor pindasaus, dit soort soepjes of deze goddelijke (!) curry. Voor op brood heb ik trouwens ook allerlei andere soorten pindakaas in huis. Ik ben een echt pindakaasmonster, hahaha. Ooit schreef ik zelfs dit artikel met de beste pindakaas combinaties voor op brood. Mocht je interesse hebben. ;-)
Boekentip
Dan wil ik je heel graag nog even iets tippen, en dat is dit mega awesome Indonesische kookboek. Voor iedereen die van Indonesisch/Indisch eten houdt, maar ook van vernieuwing! Vanja van der Leeden geeft in haar boek Indorock een hele leuke twist aan de Indonesische keuken. En lekker dat haar gerechten zijn! Daarnaast staat het boek vol mooie achtergrondverhalen en handige tips. Echt een aanwinst voor je boekenkast.
En dan nu het recept van Daniëlle’s snelle pindasoep:
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 kippenbouillonblokje of groentebouillon als je vega(n) eet
- 2 tl sambal naar keuze
- 1 el gembersiroop
- 2 el ketjap
- 8 el 100% pindakaas zonder stukjes
- handje taugé
- 1/3 komkommer
- 1 bosui
- 2 el pinda’s
Instructies
- Verhit wat zonnebloemolie in een (soep)pan. Fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg dan de sambal toe en bak even mee.
- Voeg (voor 3 personen) 750 ml water en het bouillonblokje toe en mix alles glad met de staafmixer.
- Voeg de pindakaas, ketjap, gembersiroop toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Snijd ondertussen de komkommer in reepjes en de bosui in ringen. Giet in een vergiet kokend water over de de taugé en laat uitlekken. Serveer de pindasoep met de komkommer, bosui, taugé en pinda’s.
Eet smakelijk!
Doe als ik en bestel je weekboodschappen online. Vét handig.
Dit is een recept van Daniëlle
Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.
Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >
Meer hartige recepten met pinda’s:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze makkelijke pindasoep te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Stijn zegt
Ik dacht gezellig bij iemand thuis te eten maar dit verandere snel… Zoiets smerigs heb ik nog nooit gegeten en ik eet echt saai! Ik zou liever een tegel van de straat chappen dan dat ik dit nog ooit eens eet! Had dit tecept lekker in het boek gelaten.
Groet Stijn
Ps. Ik hoop geen voedselvergiftiging opgelopen te hebben.
H.A. Masselink-Beltman zegt
Heerlijk, een heerlijk soep je, ook om restjes pindasaus op te maken. Ik heb nog wat gemalen Cocos toegevoegd.
Janina zegt
Heerlijke soep! Maak het vaker…
Joop zegt
Dankjewel, het was heerlijk met dat portie patat en een mexicano. Moest toch wat meer vocht en andere dingen gebruiken, anders is het veeeel te dik
Janina zegt
Heerlijk!!! En snel en makkelijk
Fershad zegt
Ik ben geen pro chef, dit is wel easy recept!! Jammer dat er geen sambal bij de aanwijzingen staat. Alsnog 5 sterren waard!!
Petra zegt
Heerlijke en snel klaargemaakte pindasoep. Bedankt voor get recept.
Ina zegt
Heerlijk nu 2x gemaakt …
Niels De Nobel zegt
Top gerecht. Simpel te maken. Ik heb alleen de gembersiroop vervangen door honing omdat de gembersiroop op was in de winkel. Maar ook daarmee was die heerlijk.
Danielle zegt
Zelfs met corona konden we de soep proeven! Wel 4 lepels sambal gebruikt ipv 2
Maarten zegt
Lekker soepje. Maar ik heb nu wel een schrale anus van de sambal, maar dat doet er niet toe….
Renier zegt
Super lekker, maar ik denk dat de eetlepels sambal niet kloppen. Wij hebben er theelepels van gemaakt. 😀
Maar iedereen was super enthousiast
Margriet zegt
Ik dacht ook al… dat is vast 4 THEE lepels. Dat vind ik persoonlijk wel pittig genoeg 😀
Diana zegt
Fantastisch lekker recept. Ik voeg zelf nog wat cocosmelk toe en ipv 750 ml water gebruik ik een liter. Dan vinden wij m t lekkerst
Fransien zegt
Echt heel erg lekker en makkelijk recept!
gerard zegt
erg lekker ivm allergie zonder komkommer
Kees zegt
Vraagje: wat bedoel je precies met 100% pindakaas? Is dat een bepaald merk, of is Calvé ook prima?
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Hoi Kees! Ik bedoel daarmee pindakaas zonder toevoegingen. In elke supermarkt vind je tegenwoordig pindakaas van 100% pinda’s. Aan Calvé is o.a. suiker en zout toegevoegd.
Maria C zegt
Eenvoudig en heerlijk recept. Dank je wel. Omdat ik geen gembersiroop in huis had heb ik het opgelost door stukje gemberwortel met de uien en knoflook mee te bakken en later scheutje mirin erbij te doen.
Mieke zegt
Ik wil de pindasoep met komkommer gaan maken en zie dat je eenvoudig het aantal personen kan wijzigen en dan zie je ook dat de ingredienten worden aangpast. Heel handig, alleen de hoeveelheid water is bij 1 persoon hetzelfde als bij 10 personen,, nl 750ml.
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Hoi Mieke! Bedankt voor je scherpe opmerking. De tool past inderdaad alleen de lijst met ingrediënten aan. Ik zal toevoegen dat de 750 ml voor 3 personen is.