Deze pinchos met tonijnsalade en geroosterde paprika zijn heel makkelijk om te maken! En de smaak? Fantastisch. De romige tonijnsalade heeft een Spaanse twist door de stukjes olijf en het gerookte paprikapoeder. Hij smaakt daardoor een beetje smokey! Dat, in combinatie met het plakje geroosterde paprika, is echt een topcombinatie. Ben je al een beetje aan het kwijlen? Ik wel hoor, haha. Soms kan receptblogs typen zo uitdagend zijn. Ik heb gewoon altijd trek. Zelfs al heb ik net gegeten!
Pinchos met tonijnsalade en nog veel meer
Het leukste is natuurlijk om allerlei pinchos en tapashapjes te maken en op tafel te zetten. Bijvoorbeeld bij een borrel, als voorgerecht of bij een tapasdiner. Dat laatste vind ik altijd zó leuk! Een tafel vol hapjes, dat is toch de definitie van gezelligheid? Als het aan mij ligt wel. Ik heb naast deze pinchos met tonijnsalade ook nog twee andere pinchos in de aanbieding. Eentje met chorizo, brie en appel (yum) en eentje voor de vega’s, met Manchego en rode uiencompote. Je vindt ze in dit overzicht met alle pinchos, of klik op de foto hieronder.
Pinchos op een plank
Zoek je nog een leuke plank om je tapas en pinchos op te serveren? Zoek niet verder, ik heb een toffe (en super lange) plank voor je gevonden. Helaas kan ik niet linken naar mijn eigen plank, ik gebruik er namelijk eentje die ik ooit van Beemster (kaas) cadeau heb gekregen.
En dan nu… het recept voor de pinchos met tonijnsalade:
Keukentools
- Tapasprikkertjes
Ingrediënten
- 6 plakjes stokbrood (schuin gesneden)
- 6 plakjes geroosterde paprika (eventueel extra om te garneren)
- 2 blikjes tonijn uitgelekt
- 4 eetlepels citroenmayonaise
- 1 eetlepel citroensap
- 10 zwarte olijven fijngehakt
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
Instructies
- Laat de tonijn uitlekken en meng dit met de mayonaise, het citroensap, de fijngehakte olijven en het gerookte paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper.
- Beleg de plakjes stokbrood met de geroosterde paprika en verdeel er daarna de tonijnsalade over. Garneer eventueel met een reepje geroosterde paprika en steek in elke pincho een tapasprikkertje.
Video
Eet smakelijk!
En nu… nu ben ik alleen nog even heel benieuwd wat je van het filmpje hierboven vindt. Het is namelijk een van mijn eerste Anniepannie-filmpjes, dus ik ben extreem benieuwd naar feedback. Laat je het weten in een reactie? En als je het nou leuk vindt, abonneer je dan meteen op het Anniepannie YouTubekanaal. Zo mis je nooit meer een nieuwe video.
Meer recepten met tonijn:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze Spaanse pinchos met tonijnsalade en geroosterde paprika te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie