Samenwerking – Ben je net als ik ook zo dol op hapjes en tapas? Dan zijn deze Spaanse pinchos echt iets voor jou! Ik heb drie soorten gemaakt met voor ieder wat wils: vlees, vis en vega. De linker pincho is belegd met brie, chorizo, appel en gekarameliseerde hazelnootjes, de middelste pincho heeft een topping van geroosterde paprika en tonijnsalade en op de rechter pincho ligt Manchego (kaas) en rode uiencompote. Zó lekker om een diner mee af te trappen! Maar je kunt deze pinchos ook serveren bij een tapas diner of gewoon als borrelhap. Heer-lijk. Welke ga jij als eerste maken?
Laat hier weten welke pincho jou het lekkerst lijkt! Of misschien heb je zelf ooit wel eens een heerlijke pincho gegeten die ik ook moet proeven? Ik ben super benieuwd!
Pinchos in Nederland
Deze zomer zouden Roel en ik eigenlijk naar Spanje gaan voor een bezoek aan mijn zwager en schoonzus in Oviedo en vrienden in Barcelona. Maar helaas gooide het coronavirus roet in het eten. Alhoewel… Coop supermarkten vroeg mij hoe ik ervoor zorg dat ik ook thuis een vakantiegevoel krijg. Dat doe ik onder andere door lekker veel buitenlandse gerechten te koken! Eén van de dingen waar ik me ontzettend op had verheugd waren de Spaanse pinchos (of ‘pinxtos’). Die kun je natuurlijk ook in Nederland maken. Zonnetje erbij, wijntje erbij, niets meer aan doen! En het mooie is, alle ingrediënten voor deze pinchos kun je bij Coop supermarkten kopen. Handig! Hier komen ze:
Pincho met chorizo, brie, appel en gekarameliseerde hazelnootjes
Deze pincho met brie, gebakken chorizo, appel en gekarameliseerde hazelnootjes is misschien wel de lekkerste pincho die ik ken. De smaken gaan gewoon zó goed samen! De pincho ziet er spectaculair uit, maar hij is niet moeilijk om te maken.
Recept: pincho met brie, chorizo en appel >
Pincho met tonijnsalade en geroosterde paprika
Romige tonijnsalade met zilte stukjes olijf, gecombineerd met een plakje geroosterde paprika, dat klinkt toch alleen al fantastisch? En kijk nou hoe mooi deze pincho eruit ziet! De tonijnsalade krijgt een licht rokerig smaakje door het gerookte paprikapoeder dat erin gaat. Heerlijk! Deze pinchos met tonijnsalade zullen van de borrelplank afvliegen.
Recept: pincho met tonijnsalade en geroosterde paprika >
Pincho met Manchego en rode uiencompote
Voor alle vega’s is er deze pincho met Manchego (kaas) en rode uien-bosbessencompote. Schrik niet, de compote is verrassend makkelijk om te maken. Het combineert heerlijk met de romige en volle smaak van de Manchego.
WINNEN!
Coop supermarkten heeft een hele leuke actie: maak één van mijn pinchos, óf maak een gerecht uit je eigen favoriete vakantieland, deel dit op Instagram met de hashtags #proefdevakantie en #samenmetcoop en je maakt kans op een waardebon van 50 euro! Grrrratis shoppen dus. ? Bekijk hier de actiepagina >
Dit artikel is een samenwerking met Coop supermarkten.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Iris zegt
Oh wat een heerlijkheid zeg! De keuze is erg moeilijk ik heb de pincho met brie en met manchego gemaakt.
De tonijn is niet zo mijn ding dus die heb ik gelaten.
Ik vind de andere 2 beide echt super maar ik denk dat ik de pincho met de brie en de chorizo het lekkerst vond.
Maar de rode ui compote ga ik zeker in het groot maken die is zo lekker.
Weet je hoelang ik die in een potje kan bewaren?
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wat leuk dat je twee van de pinchos hebt gemaakt! Die met brie en chorizo is denk ik ook mijn favoriet. Zo’n heerlijke combinatie! De compote kun je zeker een week gebruiken en ik zou ‘m in een heel schoon potje of bakje bewaren.