Deze pinchos met chorizo, brie en appel zijn helemaal het einde. Een heerlijk Spaans hapje voor bij de borrel of op een gezellige tapastafel of zo’n toffe plank. Zet een muziekje aan, schenk jezelf een lekker drankje in en… geniet! Pinchos zien er super feestelijk uit en zijn daardoor ook reuze geschikt om een fancy diner mee af te trappen.
Pinchos met chorizo, brie, appel en gekarameliseerde hazelnootjes
Er is iets met appel en brie, er is iets met brie en chorizo en er is iets met appel en chorizo. En dat is? Dat ze smaakvriendjes zijn! Combineer je ze allemaal met elkaar, dan krijg je dus een feestje voor je smaakpapillen. En dan heb ik het over die zoete, crunchy hazelnootjes nog niet eens gehad. Deze pinchos met chorizo moet je echt een keertje proberen. Beloofd?
Tapasfeest
Als je na het proeven van deze pinchos met chorizo en brie nog niet genoeg hebt van Spaanse hapjes, dan is dit kookboekje met tapas en pinchos een leuk cadeau voor jezelf. En natuurlijk staan er op Anniepannie ook nog een aantal héle lekkere pinchos die het proberen meer dan waard zijn. Maar nu eerst… het recept voor de pincho van de foto!
Keukentools
- Stuk bakpapier
Ingrediënten
- 4 plakjes stokbrood (schuin afgesneden)
- 4 plakken boerenbrie
- 12 plakjes chorizo (schuin afgesneden)
- 1 appel
- 1 kneepje citroensap
- 95 gram hazelnoten
- 1 eetlepel ongezouten roomboter
- 3 eetlepels kristalsuiker
Instructies
- Maak eerst de gekarameliseerde hazelnoten. Doe de boter, suiker en hazelnoten in een koekenpan. Laat op middelhoog vuur de suiker en boter smelten tot een karamel. Schud met de pan zodat alle hazelnoten een laagje karamel krijgen. Gebruik eventueel een houten spatel. Giet de inhoud van de pan voorzichtig leeg op het bakpapier en laat de hazelnootkaramel hard worden.
- Was de appel goed (schillen hoeft niet), verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne reepjes. Besprenkel met het citroensap.
- Bak de plakjes chorizo kort uit in een droge koekenpan en laat ze uitlekken.
- Beleg de plakken stokbrood met de brie en de plakjes chorizo. Leg op iedere pincho een beetje appelsalade. Hak de hazelnootkaramel grof en strooi dit over de pinchos.
Video
Eet smakelijk!
Nog meer Spaanse pinchos
Ik maakte nog meer Spaanse pinchos, waaronder deze pincho met tonijnsalade en geroosterde paprika en deze pincho met Manchego en rode uiencompote. En dat is niet het enige, ik maakte er ook een filmpje van! Die zie je hierboven. Dit is een van mijn eerste Anniepanniefilmpjes, dus ik ben extreem benieuwd wat jij ervan vindt. Laat je het weten in een reactie? En als je het nou leuk vindt, abonneer je dan meteen op het Anniepannie YouTubekanaal. Zo mis je nooit meer een nieuwe video.
Meer recepten met chorizo:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze Spaanse pinchos met chorizo, brie en appel te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie