De Spaanse pincho of ‘pinxto’ is een van mijn favoriete hapjes. Het is eigenlijk niets meer of minder dan een plakje (lekker) brood met daarop een variatie van toppings. Echt, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan op een pincho. In Spanje heb je er zelfs speciale bars voor. Die staan dan helemaal vol met de meest prachtige pincho-kunstwerkjes en ja, zie dan maar eens een keuze te maken. Spoiler: dat lukt niet. En daarom mag je er zoveel op je bordje leggen als je wilt. Aan het einde van de avond reken je de hoeveelheid prikkertjes af die op je bordje liggen. Vandaag deel ik met jullie een klassiekertje: pinchos met Manchego en rode uiencompote.
Pinchos met Manchego en rode uiencompote
Manchego is een typisch Spaanse kaas van schapenmelk, die zo’n 60 dagen tot soms zelfs twee jaar gerijpt wordt. De smaak is vol en romig. Vaak wordt Manchego los geserveerd in olijfolie als tapa, maar je ziet ‘m ook heel vaak terug op een pincho. Zo’n feestelijk broodje als op de foto dus! Manchego is heerlijk in combinatie met iets zoetigs. Bijvoorbeeld een rode-uiencompote! De compote op deze pincho met Manchego is super makkelijk om te maken en wordt op smaak gebracht met een lepeltje bosbessenjam. Daardoor wordt ‘ie extra smakelijk!
Keukentools
- Tapasprikkers
Ingrediënten
- 4 plakjes stokbrood in schuine plakken
- 4 dikke plakken Manchego (of 8 kleinere plakjes)
- 2 rode uien in ringen
- 1 eetlepel roomboter
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1/2 eetlepel bosbessenjam
- 4 cherrytomaatjes (optioneel)
Instructies
- Smelt de roomboter in een koekenpan, voeg de ui en een snuf zout toe en laat dit op heel laag vuur gedurende 15 minuten fruiten. Roer af en toe.
- Voeg de balsamicoazijn en de bosbessenjam toe, roer goed om en laat dit nog een paar minuten mee warmen. Doe de uiencompote over in een schaaltje. Je kunt het zowel lauw als koud gebruiken.
- Beleg de plakjes stokbrood met de Manchego en doe daarop een beetje van de uiencompote. Je houdt waarschijnlijk compote over. Rijg de cherrytomaatjes aan een tapasprikkers en steek deze in de pinchos met Manchego en uiencompote.
Video
Eet smakelijk!
En nu… nu ben ik alleen nog even heel benieuwd wat je van het filmpje hierboven vindt. Het is namelijk een van mijn eerste Anniepannie-filmpjes, dus ik ben extreem benieuwd naar feedback. Laat je het weten in een reactie? En als je het nou leuk vindt, abonneer je dan meteen op het Anniepannie YouTubekanaal. Zo mis je nooit meer een nieuwe video.
Meer lekkere hapjes op brood:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze Spaanse pinchos met Manchego te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie