Soms (of in mijn geval: vaak) heb je wel eens zin in een makkelijke maaltijd. Gewoon iets dat je zo hop, in de pan gooit. Ik maak dan vaak een makkelijke pizza. Centraal bij een ‘makkelijke’ pizza staat een kant-en-klare bodem. En dan bedoel ik niet zo’n kleffe pizzabodem’ uit het koelschap, maar een bodem van bladerdeeg, naanbrood, Turks brood of, in dit geval, van Piadina! De piadina, komt uit Italië en is een super plat gebakken brood. De italianen maken er graag een soort van quesedilla-achtige sandwich van, met kaas en vlees ertussen. Ik gebruik Piadina graag als pizzabodem. Té makkelijk en super yummie. Je kunt helemaal los gaan met de toppings. Laatst maakte ik al een piadina pizza met pesto-crème fraîche en een topping van plakjes tomaat, superdun gesneden venkel, rucola en flinters parmezaanse kaas. Heerlijk! Deze keer ging ik los met restjes broccoli en geitenkaas die ik nog in de koelkast had. Een succes!
Dit heb je nodig
Piadina (Italiaans platbrood, o.a. te koop bij de AH, verpakt per 4)
Passata (gezeefde tomaten)
Gedroogde Italiaanse kruiden (bijv. oregano, tijm, en/of rozemarijn)
Geroosterde paprika, in reepjes (uit pot of zelf geroosterd)
Wat roosjes broccoli, gekookt
Plakjes tomaat
Zachte geitenkaas
Kappertjes
Olijfolie (extra vergine)
Piadina pizza met broccoli, geitenkaas en kappertjes
Meng de Italiaanse kruiden met wat passata en breng op smaak met wat peper. Besmeer de Piadina dun met de tomatensaus.
Beleg de Piadina met roosjes broccoli, reepjes geroosterde paprika, plakjes tomaat, kappertjes en stukjes geitenkaas.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Leg voorzichtig de Piadina pizza erin en bak een paar minuten op middelhoog vuur. Check af en toe of de bodem niet te donker wordt (anders: gauw het vuur lager zetten!). De piadina pizza is klaar als de bodem goudbruin en knapperig is.
Schuif de piadina pizza op een bord en sprenkel er wat olijfolie over. Smullen maar!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie