Vandaag deelt gastblogger Daniëlle weer een heerlijk recept op Anniepannie.nl! Een ovenschotel van pasta met geroosterde paprika en gorgonzola. True comfort food, zoals we inmiddels wel van haar gewend zijn! Ben jij ook zo dol op blauwe kaas als ik? Je mag me er nog nét niet voor wakker maken (want mij mag je nergens voor wakker maken). Het romige en licht pittige van de gorgonzola is heerlijk in combinatie met de rokerige smaak van geroosterde paprika.
Pasta met geroosterde paprika
Ben je nou in een luie bui, dan mag je van mij ook geroosterde paprika’s uit pot gebruiken. Daniëlle vindt dat vast ook wel goed. Scheelt weer een halfuurtje in dit recept! Maarrr… wat ik wel wil zeggen: zelf geroosterde paprika’s zijn natuurlijk altijd het lekkerst! Je kunt ze op het gasfornuis roosteren (gewoon middenin de vlam en dan de zwarte velletjes eraf pulken) of in de oven, zoals in het recept hieronder. Yum yum! Paprika wordt extra zoet als je het roostert, lekker hoor.
Ik ben trouwens mega jaloers op de ovenschaal van de foto. Ik wil al tijden zo’n mooie emaille ovenschaal en heb nu mijn zinnen gezet op dit exemplaar. Tikkie prijzig, maar volgens mij gaat hij wel minstens 100 jaar mee. Doen of niet doen?
Blauwe kaas for president
Overigens bedenk ik me ineens dat deze romige spaghetti met gorgonzola en geroosterde paprika ook op Anniepannie staat. Toch is die wel heel anders dan deze pasta ovenschotel. Romiger en er zit geen tomaat in. Ben je nou net zo fan van blauwe kaas als ik, maak dan ook een keertje deze aardappelschotel met paprika en blauwe kaas. Ook zo zalig. Een vriendin van mij maakt ‘m bijna elke week. Een groter compliment kun je als foodblogger niet krijgen!
Ingrediënten
- 150 gram pasta
- 2 paprika’s
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 6 takjes verse tijm
- 125 gram gorgonzola
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel suiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijsten en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster 30 minuten in de oven.
- Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en fruit de knoflook aan. Voeg de tomatenpuree en blaadjes van de takjes tijm toe en bak 2 minuten mee. Voeg de witte wijnazijn toe en 1 minuut later de tomaten en suiker. Breng op smaak met peper en zout.
- Breng intussen een pan water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de geroosterde paprika’s in reepjes en voeg samen met de gekookte pasta toe aan de saus. Doe alles in een ovenschaal en verdeel de gorgonzola erover. Zet in de oven op 180 graden totdat de gorgonzola gesmolten is.
Eet smakelijk!
Wil je meer pasta gerechten zien?
Romige pasta met broccoli en haricots-verts
Pastasalade met witte asperges, zeekraal en honing-mosterddressing
Romige pasta met blauwe kaas en geroosterde-paprika
Dit is een recept van Daniëlle
Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet haar niet te volgen op Instagram.
Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze pasta met geroosterde paprika en gorgonzola te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Katinka zegt
Fantastisch lekker lijkt me dit! En die ovenschaal….doen!! Heb ‘m zelf ook net besteld ?
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Hahaha echt? Wat hilarisch! ? Ik vind ook dat ik ‘m verdien…