Kijk nou toch, wat een feestje dit! Als je hier niet vrolijk van wordt, dan weet ik het niet meer. Misschien lijkt het je wel heel ingewikkeld om deze Paas chocolade bark / brokken / scherven te maken. Maar vergis je niet: dit is écht heel makkelijk om te maken. Een kind kan de was doen! En dan kom ik meteen bij mijn volgende punt: deze Paaschocolade is heel leuk om met kinderen te maken. Heb je meteen een leuke activiteit om samen te doen. Tijdens deze coronacrisis moeten we er – ondanks alles – wat leuks van proberen te maken met elkaar!
Paas chocolade met gekleurde eitjes en sprinkles
Coop supermarkten vroeg mij om na te denken over iets leuks om om samen met kinderen te maken. Easy peasy! Kinderen houden van kliederen en versieren. En chocolade bark leent zich bij uitstek voor een klieder- en versierfeestje! Omdat het bijna Pasen is, ging ik voor Paas chocolade bark met dragee-eitjes in allerlei kleuren. Geel, roze, lichtblauw en -groen. Je kunt ze grof hakken of heel laten. Ik deed dat laatste. Als je de chocolade bark in stukken gaat breken, gaan sommige eitjes namelijk toch al stuk. Alleen de gekleurde eitjes vond ik niet genoeg, dus ik ging ook nog even los met glanzende gele bolletjes en een soort discodip in pastelkleuren. Super cute toch?!
Marmereffect
Dan nog even over het marmereffect. Het is heel eenvoudig. Eerst stort je gesmolten pure (of melk) chocolade in een vorm. Dan schep je er dotjes gesmolten witte chocolade overheen. Met een cocktailprikker of punt van een mes trek je sierlijke lijnen door de chocolade heen. Zo ontstaat er vanzelf een prachtig marmereffect in je Paas chocolade! Probeer het maar eens, het is super leuk om te doen. Mocht je erg van roze houden, dan kun je de witte chocolade vervangen door deze ruby chocolade. Dat ziet er ook prachtig uit!
Ingrediënten
- 300 gram pure chocolade
- 100 gram witte chocolade
- handvol dragee-eitjes in verschillende kleuren
- 1 eetlepel decoratiemix (naar keuze) dr. Oetker
Instructies
- Hak de pure en witte chocolade in stukjes en smelt ze apart van elkaar 'au bain-marie'. Dat gaat zo: doe de pure en de witte chocolade allebei in een eigen hittebestendige kom en zet die op pannen met lichtjes kokend water. Let op: de pannen moeten iets kleiner zijn dan de kommen en er mag geen water of stoom in de kommen terechtkomen. Zorg er ook voor dat de onderkanten van de kommen het water niet raken. Laat beide soorten chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om (met aparte spatels).
- Bekleed een vierkante (ongeveer 21 x 21 cm) of langwerpige bakvorm (ongeveer 11 x 35 cm) met bakpapier en stort hierin de pure chocolade. Verdeel het gelijkmatig over de bodem en strijk glad. Schep er dan met een lepel hoopjes van de gesmolten witte chocolade op. Pak een mes met een scherpe punt of een satéprikker. Roer hiermee door de chocolade en maak sierlijke bewegingen. Zo ontstaat er vanzelf een mooi marmereffect.
- Bestrooi de chocolade met gekleurde dragee-eitjes en andere versieringen. Zet de vorm dan minstens een uur in de koelkast om uit te harden. Breek het pas in stukken als de Paas chocolade goed hard is.
Enjoy! Ik zou het onwijs leuk vinden als je hieronder laat weten als je deze Paas chocolade bark gaat maken / hebt gemaakt.
Dit recept is onderdeel van mijn samenwerking met Coop supermarkten. Wil je meer Paasinspiratie? Kijk dan zeker even op deze Paasrecepten website van Coop!
Meer recepten voor Pasen:
Romige maissoep met chorizo en pistache
Knalgele gevulde eieren met avocado en dille
Gevulde chocolade-eieren met mangomousse
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om dit recept te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie