Breakfast for dinner, een bekend begrip in Amerika. Maar dan doelen ze wel meer op pannenkoekjes of melk met ontbijtgranen als avondeten. Ik maakte een ‘ontbijt als avondeten’ maaltijdsalade die nog het meest doet denken aan een stevig Engels ontbijt. Met ei, bacon en aardappeltjes. Voor de lekker (en omdat groente eten belangrijk is) deed ik er ook sla, avocado, groene aspergetips en geroosterde tomaatjes bij. Zo wordt het een echte maaltijdsalade met aardappels als basis. Perfect voor iedereen die het idee van een hartig en stevig ontbijt geweldig vindt, maar het ’s ochtends toch niet helemaal wegkrijgt. De ontbijt als avondeten bowl is dé oplossing!
Blozende aardappeltjes
Op de foto kun je zien dat ik geen gewone aardappeltjes heb gebruikt in deze maaltijdsalade. Het zijn Miss Blush aardappelen, die een gele schil hebben met roze vlekken. Deze aardappeltjes bereid je natuurlijk altijd in de schil, het is zonde om zoiets moois weg te schillen. Mocht je Miss Blush aardappels kunnen vinden, neem ze dan zeker mee. Ze zijn lekker en ze zien er ook nog fantastisch uit! Als alternatief kun je in deze ontbijt als avondeten bowl ook kleine, biologische aardappeltjes gebruiken, of krieltjes in de schil.
Ingrediënten
- 300 gram klein aardappeltjes
- 1 zakje botersla
- 1 avocado
- 2 takjes cherrytomaten
- 2 eieren
- 6 plakjes gerookt ontbijtspek
- 1 limoen
- 100 gram aspergetips
- olijfolie extra vergine
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de trosjes tomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster de tomaatjes ongeveer 10 à 15 minuten, totdat de velletjes openspatten.
- Stoom de aardappeltjes – afhankelijk van de grootte – in ongeveer 12 minuten gaar. Prik met de punt van een mes in de aardappels om te checken of ze goed gaar zijn. Dat is zo als het mes er makkelijk inglijdt. Laat de aardappeltjes afkoelen.
- Bak de plakjes ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd het spekvet achter in de pan.
- Halveer de avocado en snijd er dunne plakjes van. Duw de avocadoplakjes uit elkaar zodat je een waaier krijgt. Sprenkel er wat limoensap over.
- Verdeel de botersla over twee kommen of diepe borden. Leg hier de aardappels, tomaatjes, aspergetips, avocado en het ontbijtspek op. Besprenkel met wat olijfolie en limoensap.
- Bak in de koekenpan twee eieren in het achtergebleven spekvet. Leg op het midden van ieder bord een gebakken ei. Strooi er wat peper en grof zeezout over.
Eet smakelijk!
Meer lekkere maaltijdsalades:
Zoete aardappelsalade met makreel
Linzensalade met druiven en gorgonzola
Quinoasalade met chorizo
Heerlijke salade met haring en aardappel
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze ‘ontbijt als avondeten’ maaltijdsalade? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
Ik ontwikkelde deze ‘ontbijt als avondeten’ maaltijdsalade in opdracht van Landjuweel, specialist in het wassen, sorteren en verpakken van aardappelen voor de retailmarkt.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie