Een mooi noedelgerecht. Daar word ik nou blij van! Zeker als het gerecht vol zit met smaak en texturen. En dat is bij deze noedels met paksoi en entrecote zeker het geval. Het recept dat ik vandaag met jullie deel is afgeleid van een recept van Taks Yuen, chefkok en eigenaar van het Chinese restaurant Mei Wah in Eindhoven. Mei Wah werd vorig jaar door GaultMillau uitgeroepen tot Aziatisch restaurant van het jaar. Hoe komt een gerecht van zo’n restaurant uit ‘Eindje’ nou op Anniepannie terecht? Dat ga ik je uitleggen.
Noedels met paksoi en entrecote: wanneer food en design elkaar ontmoeten
Voor wie het nog niet weet, Eindhoven is dé stad van design (elk jaar is er de bekende Dutch Design Week), maar zeker ook dé stad voor foodies. Dat ontdekte ik tijdens een gezellige foodbloggerstour dwars door Eindhoven. Maar wat gebeurt er als je de werelden van design en gastronomie bij elkaar brengt? Dan krijg je #hungryfordesign! Een zesdelige serie van ThisisEindhoven waarbij topchefs aan lokale ontwerpers worden gekoppeld. De chefs ontwikkelen een gerecht dat is gebaseerd op het werk van de ontwerper. Vandaag deel ik met jullie het resultaat van de ontmoeting tussen ontwerper Renee Scheepers en chef Taks Yuen.
Knapperig en snel
Chefkok Yuen kookt uit de losse pols, hoeveelheden en kooktijden staan dus niet in zijn recept. Daarom ging ik aan de slag om het recept na te bootsen. Zie hieronder mijn versie van zijn noedels met paksoi en entrecote! Ik gebruikte mini paksoi’s. Die vind ik zó schattig. Hele kleintjes kun je gewoon in z’n geheel serveren. Iets grotere paksoi struikjes snijd je gewoon in de lengte doormidden. Naar het voorbeeld van Taks Yuen strooide ik gedroogde knoflook over het gerecht. Maar persoonlijk vind ik knapperige, gebakken uitjes lekkerder bij dit gerecht. Gedroogde knoflook kan namelijk wat scherp en overheersend uit de hoek komen.
Ingrediënten
- 250 g dunne rijstnoedels
- 400 g entrecote (2x keer 200 gram)
- 8 mini paksoi's in de lengte gehalveerd
- 5 el sojasaus
- 4 el rijstazijn
- 2 teentjes knoflook fijn gehakt
- chiliflakes (ik gebruik graag pul biber)
- 150 ml runderfond
- 3 el oestersaus plus extra om te serveren
- 1 el sesamolie
- 2 bosuitjes in dunne, schuine ringen
- 4 el gebakken uitjes
- geroosterde sesamzaadjes om te garneren
Instructies
- Roer de sojasaus, rijstazijn, fijngehakte knoflook, wat chiliflakes en zout en peper door elkaar in een (oven)schaal. Marineer hier de entrecotes ongeveer 30 minuten in.
- Kook de rijstnoedels in ruim water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd de gehalveerde mini paksoi toe. Giet de noedels en paksoi af in een vergiet en doe alles tot gebruik terug in de pan.
- Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur. Voor medium houd je ongeveer 2 tot 3 minuten aan. Keer de entrecotes halverwege met een tang. Haal de entrecotes uit de pan en pak ze losjes in met wat aluminiumfolie en laat een paar minuten liggen. Zo kunnen vleessappen zich verdelen en blijft het vlees lekker mals.
- Giet de runderfond in dezelfde koekenpan en roer de oestersaus erdoor. Laat iets inkoken en haal de pan van het vuur. Roer er dan de sesamolie door.
- Verdeel de rijstnoedels en de paksoi over de borden. Snijd de entrecotes in dunne, schuine plakken en verdeel deze over de noedels. Giet wat jus over het vlees en de noedels. Bestrooi het vlees met de sesamzaadjes, chiliflakes, gebakken uitjes en wat ringetjes bosui. Druppel eventueel nog wat oestersaus over de paksoi en serveer.
Eet smakelijk!
Dit artikel is een samenwerking met Stichting Eindhoven365.
Meer lekkere recepten met noedels? Hier staat vast iets voor je bij:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze Chinese noedels met paksoi en entrecote te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie