Heel Pinterest staat vol met naanbrood pizza’s. Een super leuk idee en lekker makkelijk voor doordeweeks, mocht je geen zin of tijd hebben om zelf een pizzadeeg te maken. Ik heb daar bijna nooit zin in, dus voor mij is een bodem van naan een geweldig alternatief! Deze naanpizza met spinazie, ei en serranoham is een van mijn favorieten. Dit keer gebruikte ik de kneuterige kwarteleitjes die ik nog in huis had!
Ingrediënten voor 1 naanpizza met spinazie:
1 naanbrood (uit pak van 2, Patak’s)
50 gram zachte geitenkaas
3 kwarteleitjes
3 handen spinazie
2 plakjes serranoham
Kwart tl nootmuskaat
Halve tl paprikapoeder
Zout en peper
Olijfolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Besmeer het naanbrood met de geitenkaas. Dit gaat het beste met de achterkant van een lepel. Bestrooi met het paprikapoeder.
Laat een wok opwarmen en doe er een scheutje olijfolie in. Wok de spinazie op hoog vuur een paar minuten of totdat de spinazie iets is geslonken. Bestrooi met nootmuskaat, zout en peper.
Verspreid de spinazie over het naanbrood. Maak drie holletjes en laat daar de kwarteleitjes in glijden. De kwarteleitjes breek je het beste door met de punt van een scherp mes een gaatje in de onderkant te maken. Maak vervolgens met je vingers het gat wat groter en keer om boven een holletje.
Scheur repen van de serranoham en drapeer deze sierlijk over de pizza. Druppel nog wat olijfolie over de pizza en schuif de warme oven in. Bij mij was de pizza na 20 minuten perfect.
Eet smakelijk!
Misschien vind je deze naanpizza met blauwe bessen en geitenkaas ook wel lekker!
Meer lekkere pizza’s:
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie