Naanpizza! Een naanbrood als pizzabodem is een superhandig en snel alternatief voor het echte werk. En zeg nou eerlijk, zo’n laffe kant-en-klare pizzabodem van de supermarkt is echt niet om over naar huis te schrijven… Ik heb altijd een pak naan in mijn kast liggen. Just in case. Deze naanpizza met een topping van blauwe bessen, geitenkaas, tijm en honing is sjiek en simpel tegelijk! Echt een perfecte doordeweekse maaltijd. Ik eet er graag een groene salade bij.
Naanpizza: lekker makkelijk
Weet je wat het is, soms ben ik gewoon een beetje lui. Op zulke (vaak doordeweekse) dagen heb ik gewoon geen zin om met de hand pizzadeeg te kneden. Ik speel dan graag een beetje vals en maak dan een naanpizza, of ik ga voor mini pizza’s van tortillawraps. Super makkelijk! Om van de easypeasy bladerdeegpizza en piadina pizza nog maar niet te spreken. Soms moet je het jezelf gemakkelijk maken toch? Ik denk dat het anders zou zijn als ik een keukenmachine had die deeg kon kneden. Een mooie gekleurde Kitchenaid uit de Bijenkorf collectie ofzo. Dream big hè, zeggen ze. Op een dag staat er ook zo’n mooi apparaat in mijn keuken! Tot die tijd kneed ik mijn deeg óf met de hand, óf ik maak het mezelf lekker makkelijk met een naan, tortillawrap of rol bladerdeeg als bodem.
Blauwe bessen, geitenkaas en serranoham
Wat deze naanpizza zo bijzonder maakt is de combinatie van zoet en zout. Het zoet komt uiteraard van de honing en de blauwe bessen. De Serranoham is daarvoor een mooie zoute tegenhanger. Combineer die twee smaken met romige geitenkaas en geurige tijm en je hebt een winnaar te pakken. Deze naan pizza moet je gewoon een keertje proberen. Ik beloof je, daar ga je geen spijt van krijgen! Lijkt deze super easy pizza je lekker? Laat het weten in een reactie onderaan dit artikel. Vind ik super leuk!
Ingrediënten
- 1 naanbrood uit pak van 2, Patak’s
- 50 gram zachte geitenkaas
- 1 handje blauwe bessen
- paar takjes tijm
- 3 el honing
- 2 plakjes serranoham
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng 1 eetlepel honing door de geitenkaas en besmeer het naanbrood ermee. Dit gaat het beste met de achterkant van een lepel.
- Scheur repen van de serranoham en drapeer deze sierlijk over de pizza. Verdeel dan de blauwe bessen erover en druk ze een beetje aan. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel over de pizza.
- Druppel de resterende honing over de pizza en zet zo’n 20 minuten in de oven. De pizza is perfect als de randjes goudbruin zijn en de bessen een beetje zijn opengespat.
Smullen maar!
Probeer ook eens deze naanpizza:
Naanpizza met spinazie en kwarteleitjes
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Paula Tegel zegt
Lekker en apart hapje voor aan het eind van de middag. Wij aten hem als kleine avondmaaltijd met een friszure salade erbij.
Andrea zegt
Dankjewel! Deze vind je misschien ook wel lekker: https://www.anniepannie.nl/naanpizza-met-spinazie-en-kwarteleitjes/