Als er iets makkelijk is om te maken is het wel miso soep. Eén lepeltje misopasta en BAM, je bouillon heeft meteen een volle umami smaak! Miso soep is echt super snel om te maken. Ideaal dus als je onverwachts bezoek krijgt! Of, als je gewoon niet zoveel zin hebt om lang in de keuken te staan maar wél lekker wilt eten.
Misopasta smaakt trouwens niet alleen geweldig in een soep, maar ook in andere gerechten. Zo maakte ik er al eens deze miso aubergines mee. Wát een topgerecht is dat zeg. Zooooo lekker! Vriendinnetje Marleen heeft het inmiddels al vaker gemaakt dan ik, haha. Overigens maakte ik laatst ook een gerechtje met miso en pompoen. Dat zal ik binnenkort nog eens namaken. Was namelijk heer-lijk! Mag ik wel opschieten, want dit is natuurlijk de pompoenenmaand bij uitstek! Maar eerst even deze miso soep. ?
Ingrediënten voor 2 personen:
500 ml water
2 el misopasta
150 gram groene sojaboontjes/edamame (uit de vriezer of kant-en-klaar)
100 gram gekookte bruine rijst
2 kippendijtjes
1,5 el zonnebloemolie
2 tl vijfkruidenpoeder (Chinese 5-spice)
4 bospeentjes
1 vel nori
2 tl sesamzaad
Miso soep met kip en wortellinten
Zet een pan op het vuur met daarin het water en de misopasta. Wanneer je bevroren edamame boontjes gebruikt mogen deze er ook meteen bij. Breng het water aan de kook en laat alles heel zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Meng de zonnebloemolie en het vijfkruidenpoeder door elkaar en wrijf hiermee de kippendijtjes in. Verhit een koekenpan en bak de kippendijen goudbruin en gaar. Leg de kip daarna op een snijplank om wat af te koelen.
Vouw het vel nori dubbel en snijd het met een groot mes in stroken.
Roer de bouillon goed door (alle misopasta moet nu zijn opgelost) en voeg de stroken nori en de gekookte rijst toe. Wanneer je kant-en-klare edamame boontjes gebruikt, voeg je deze nu ook toe. Doe het deksel weer terug op de pan.
Schil de wortels en schaaf er vervolgens met een dunschiller dunne linten van. Snijd de kip in dunne plakjes.
Roer de miso soep goed door en verdeel het over twee kommen. Leg in het midden van elke kom een hoopje wortellinten en verdeel daarover de kip. Strooi er tot slot de sesamzaadjes over.
Eet smakelijk!
TIP: Als je echt supermegaveel haast hebt, dan kun je ook zo’n pakje kant-en-klaar gestoomde rijst gebruiken van Tilda. Hoef je zelfs geen rijst meer te koken… Al gaat er natuurlijk niks boven zelfgekookte rijst. ;-)
Lijkt deze miso soep je lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram!
Meer soepjes:
Japanse rijstsoep met thee en zalm: ochazuke
Pompoensoep met gember en lente-ui
Koude avocado soep van Sophie Dahl
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Liyen zegt
Is dit recept ook lekker met octopus ipv kip? Vanaf een afstand leek de kip voor mij namelijk eerst op octopus :D
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Geen idee, nooit geprobeerd! Maar ik zeg: doen!