Deze super schattige mini pizza’s maak je met de mini tortilla’s die je in de supermarkt kunt vinden. Of mini ‘wraps’, want zo noem ik ze zelf altijd. Zó handig om snel pizza’s mee te maken! Of, correctie: tortizza’s. Je bent in een handomdraai klaar en je kunt ze beleggen met wat je maar wilt. Ik topte mijn mini pizza’s met gegrilde courgette, mozzarella, parmaham en verse basilicum. Heerlijk! Maar laat vooral je creativiteit de vrije loop. Zo lang je er maar geen ananas op legt, beloofd? ?
Mini pizza’s voor een feestje
Als je een iets grotere oven hebt dan ik (op mijn mini bakplaatje passen maar 3 pizzaatjes), dan kun je deze mini tortizza’s heel leuk op een feestje serveren! Ze doen het ook erg leuk als voorgerecht. Want: everybody loves pizza! Ik lunchte overigens ook met deze pizzaatjes. Iemand moet al die blog-kooksels opeten hè? Roel nam de volgende dag de overgebleven mini pizza’s mee naar zijn werk. Koud zijn ze namelijk ook prima te eten!
Gegrilde courgette
Als je nou echt héél lui bent, zoals ik hier, dan gebruik je gegrilde courgette uit de diepvries. Even gezond als vers en lekker snel. Hoef je je grillpan niet af te wassen, haha. Ik heb het pas ontdekt doordat ik ambassadeur ben van Bonduelle (#gegrildegroentenchallenge) en ik was in eerste instantie sceptisch: zou het wel lekker smaken? Het antwoord is ‘ja!’ en ik heb nu standaard een zak in de vriezer liggen. Handig voor op pizza’s, maar ook voor tussen de middag op een broodje. Met de gegrilde aubergine maakte ik laatst dit heerlijke Israëlische ‘sabich’ broodje. Een regelrechte aanrader! If I may say so myself…
Ingrediënten
- 4 mini tortilla’s
- 4 el tomatensaus zelfgemaakt of gekocht
- 12 plakjes gegrilde courgette zelf gegrild of uit de diepvries
- ¾ bol mozzarella
- 4 plakjes parmaham
- handvol verse basilicumblaadjes
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de mini tortilla’s op de bakplaat en besmeer ze met de tomatensaus. Zorg dat je aan de buitenkant een klein randje ‘onbesausd’ laat (ja, ik verzin nieuwe woorden). Net als bij een echte pizza.
- Verdeel de plakjes courgette over de mini pizza’s (als je gegrilde courgette uit de diepvries gebruikt, dan hoef je deze niet eerst te ontdooien). Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze er ook over. Maal tot slot wat zwarte peper over de pizzaatjes en schuif de bakplaat in het midden van de oven.
- Bak de mini pizza’s in zo’n 12 tot 15 minuten goudbruin en knapperig. Trek de plakjes parmaham in reepjes en verdeel deze over de warme pizzaatjes. Strooi ook de blaadjes basilicum erover en eindig eventueel met een kleine drizzle goede olijfolie.
Eet smakelijk!
Meer makkelijke pizza’s:
Naanpizza met geitenkaas, honing en blauwe bessen
Flammkuchen met feta, druiven en rauwe ham
Plaattaart met peer en Gorgonzola
Dit is een samenwerking met Bonduelle.
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze mini pizza’s zelf te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie