Deze heerlijke Mexicaanse salsa salade eet je met nacho’s. That’s right! Salade met chips. De tortillachips hoeft niet, maar het mag wel. ;-) Leuk als voorgerecht, bijgerecht of zelfs bij de borrel. Doordat alle ingrediënten in kleine stukjes zijn gesneden, kun je de salade perfect ‘oplepelen’ met de tortillachips. Eigenlijk kun je deze tex mex salade zien als een soort grove salsa! Overigens is de salade geschikt voor vrijwel iedereen, want hij is glutenvrij, vegetarisch, vegan en lactosevrij. ‘Maar Annie… ik zie daar toch gewoon witte KAASblokjes liggen?’ Nope! Het lijkt erop, het smaakt ernaar, maar het is iets anders.
Mexicaanse salsa salade met plantaardige ‘kaasblokjes’
De kaasblokjes die je denkt te zien, zijn eigenlijk de plantaardige (vegan) SoCheeze Cubes van SoFine. Die kreeg ik laatst toegestuurd en toen ik ze proefde dacht ik: ‘wow, dit hebben ze knap gedaan!’. Ik was aangenaam verrast. De blokjes lijken zowel qua structuur als smaak behoorlijk op de witte kaasblokjes uit de supermarkt. Daarmee zijn ze top als vervanger van witte kaas of feta wanneer je (een dagje) plantaardig wilt eten! En een beetje vaker plantaardig eten, dat zouden we allemaal weleens mogen doen. Is vriendelijker voor jezelf, maar ook voor onze planeet.
Bomvol smaak
In deze Mexicaanse salsa salade zorgen een aantal ingrediënten voor een ware smaakexplosie in je mond. Fris limoensap en verse koriander, maar ook heel fijngesneden stukjes jalapeñopeper. Nét genoeg voor een heel klein beetje pit (heel klein, echt waar) en een heleboel smaak. En vergeet natuurlijk de SoCheeze Cubes niet, want die zijn heerlijk gemarineerd in kruiden, specerijen en groenten. Lekker! Door de saladedressing kun je een klein beetje olie uit het bakje doen, dat voegt nog meer smaak toe.
Nog één close-up foto van deze heerlijke salade en dan krijg je van mij ein-de-lijk het recept, haha! Komt ‘ie:
Ingrediënten
- 1 bakje SoFine SoCheeze Cubes
- 2 maïskolven
- 400 gram cherrytomaten
- 1/2 komkommer
- 1 avocado
- 7 plakjes jalapeñopeper uit pot
- 3 eetlepels gehakte koriander (plus wat extra blaadjes om te garneren)
- 1 limoen
- 1 zak tortillachips (naturel)
Instructies
- Kook de maiskolven in 5 minuten gaar. Spoel ze daarna af onder koud water. Laat uitlekken en snijd met een mes de korrels eraf. Doe in een ruime kom.
- Snijd de tomaatjes in vieren. Halveer het stuk komkommer in de lengte en halveer beide helften daarna nog een keer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommerrepen in kleine blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado voorzichtig in blokjes. Doe de blokjes tomaat, komkommer en avocado bij de mais in de kom en schep heel voorzichtig om met het sap van een halve limoen.
- Hak de plakjes jalapeñopeper héél fijn en doe dit samen met de gehakte koriander, de helft van de SoCheeze blokjes en 1 eetlepel olie uit het bakje in de kom. Schep alles weer heel voorzichtig om.
- Maak een bergje van de salade op het midden van een grote plank of schaal. Leg de tortillachips er omheen en garneer met partjes limoen, de rest van de SoCheeze blokjes en blaadjes koriander.
Eet smakelijk!
Meer lekkere Mexicaanse recepten
Tex mex quiche met een bodem van tortillawraps (populair!)
Loaded nachos: ultiem comfort food
Mexicaanse salade in een eetbare bowl
Dit artikel is een samenwerking met SoFine.
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze Mexicaanse salsa salade te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Diewertje zegt
Heerlijk frisse salade en super snel klaar! Deze gaan we zeker vaker maken, ideaal voor op de camping ook! En zeg nou zelf… chips bij het avondeten? Dat wil je!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Echt ontzettend leuk dat je ‘m zo snel al hebt geprobeerd! En ja, chips bij het avondeten, dat kán niet misgaan toch? ?