Niet per se gezond, maar wél lekker, deze Mexicaanse burger met cheddar en bacon. En nog veeeeel meer yummie ingrediënten, overigens. ;) Deze monsterburger was zó groot en hoog dat het nog knap lastig was om hem normaal op de foto te krijgen. Hij viel namelijk steeds bijna om, haha. Dus ik was de burger aan het stutten met tortillachips terwijl Roel als een razende de instellingen van de camera regelde. En uiteindelijk is daar dan toch nog een kwijl-opwekkende foto uit gekomen. #proud #teamAnniepannie #4evah. Ok, sorry, dat kwijl-opwekkend klonk toch niet zo lekker.
Het geheim van deze mega Mexicaanse burger zit hem in de saus. Heel simpel, je gooit wat Griekse yoghurt (Mexicaanse yoghurt heb ik niet kunnen vinden ;)) en wat mayo in je keukenmachine en voegt er verse koriander en schijfjes gepickelde jalapeño peper aan toe. Even keihard blenderen en je hebt een mega lekkere burgersaus. Fris en pittig tegelijk. Yum! Je kunt de ‘heat’ van je Mexicaanse burger zelf controleren door meer of minder jalapeño toe te voegen aan de saus, dus experimenteer er lekker op los zou ik zeggen!
Omdat ik geen zin had in gefröbel, heb ik kant-en-klare burgers gebruikt. Wel biologische, want dat is a) lekkerder b) socialer en c) gewoon beter. Natuurlijk kun je ook zelf burgers maken, je kunt dan nog wat Mexicaanse kruiden toevoegen aan het gehakt. Komijn, cayennepeper, gerookt paprikapoeder etc. Dat ga ik zeker ook nog eens proberen! Maar nu was ik lui. En dat is ook ok.
Dit heb je nodig voor 2 Mexicaanse burgers:
2 Italiaanse bollen
2 biologische hamburgers (of: make your own)
4 plakjes biologisch ontbijtspek
1 rijpe avocado
½ ui
2 augurken (die van Kesbeke zijn lekker)
1 grote tomaat
2 handjes sla
4 plakjes pittige cheddar kaas (zelf geschaafd van een blokje cheddar)
Voor de burgersaus:
2 el Griekse yoghurt
1 el mayonaise
6 plakjes gepickelde jalapeño peper (te koop in een pot)
Paar takjes koriander
Voor erbij: (optioneel)
Tortillachips!
Mexicaanse burger met cheddar en bacon
Snijd de tomaat, augurken, ui en avocado in plakjes.
Verhit een koekenpan en bak de plakjes ontbijtspek uit. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Voeg een beetje olie toe aan de koekenpan en bak de hamburgers in ongeveer 8 minuten gaar. Leg in de laatste minuut de cheddarkaas op de burgers en laat dit smelten. Leg eventueel een deksel op de pan voor extra smelt-power.
Doe terwijl de burgers bakken de ingrediënten voor de saus in je keukenmachine. Blend totdat je een lichtgroenige saus hebt.
Snijd de Italiaanse bollen doormidden en besmeer ze met de burgersaus.
Als de burgers klaar zijn kun je beginnen met stapelen. Beleg de burgers met sla, plakjes tomaat en augurk, de plakjes ontbijtspek, de burger zelf en eindig met de avocado en rode ui.
Als je in een gekke bui bent, kun je ook nog een paar tortillachipjes op de burgers leggen. Of je eet ze er gewoon bij. ;)
Geniet van deze mega units van een burgers! Ik ben benieuwd of je ze gaat maken. (Let me know!)
Meer lekkere recepten
Broodje pulled chicken met barbecuesaus en pickles
Kidneybonensalade met munt, feta en komkommer
Griekse tortillataart
VOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie