Deze overheerlijke mango salsa maak je met maar 6 ingrediënten! Mango (uiteraard), komkommer, jalapeño peper, verse koriander, limoen en bosui. De salsa is in een handomdraai klaar en geeft ieder gerecht een lekker zomers en tropisch tintje. Als je trouwens denkt ‘hee Annie, je foto’s zien er wel een beetje anders uit dan anders’, dat klopt! Ik heb ze gemaakt met mijn nieuwe iPhone. Ein-de-lijk heb ik ook de portretmodus! Ik moet alleen nog wel een beetje oefenen… Overigens ben ik totaal niet van plan om over te stappen op telefoonfoto’s hoor, ik vind het gewoon leuk om er een beetje mee te oefenen! Ben toch ook wel erg gehecht aan mijn spiegelreflexcamera. Ehm, die van Roel dus eigenlijk. Haha!
Mango salsa met komkommer
Mango en komkommer zijn een match made in heaven. Ik maakte eerder al eens een salade met mango, komkommer en paprika en eentje met komkommer, mango en rivierkreeftjes. Het is wel duidelijk dat ik fan ben van deze combinatie hè, haha! De komkommer geeft een lekkere frisse crunch en de mango is natuurlijk heerlijk zoet. Combineer dat met frisse koriander (voor de haters: gewoon weglaten, je kunt er niets aan doen dat je geen koriander lust), een heleboel limoensap en knapperige bosui. En natuurlijk een beetje jalapeño voor wat pit. Yu-hummm! Dit wil je elke dag bij je maaltijd. Het is net als appelmoes, maar dan beter.
Hoe gebruik je mango salsa?
Ik serveer deze mango salsa graag bij kip of vis, maar het smaakt ook top op een burger! Of in een taco, yum! En misschien nog wel het allerlekkerst: eet de mango salsa als dipje bij een chipje. Naturel ribbel chips of naturel nacho chips vind ik er het lekkerst bij smaken. Ik ben echt een chipsmonster en als het gaat om lekkere dips en salsa’s heb ik al heel wat uitgeprobeerd. Heb je deze mango-feta dip al eens geprobeerd? Zo nee: doeeeen! Life changing, echt. Haha! En ik ben trouwens niet de enige die dit zo lekker vindt, op Instagram zijn de Anniepannie volgers er ook massaal mee aan de slag gegaan. Maar nu eerst… het recept voor de mango salsa!
Ingrediënten
- 1 mango in kleine blokjes
- ½ komkommer
- 2 bosuitjes in dunne ringetjes
- 3 el limoensap
- 1 jalapeño peper
- 3 el fijngehakte koriander
Instructies
- Doe de blokjes mango in een grote kom.
- Halveer het stuk komkommer in de lengte en halveer beide helften nog een keer in de lengte. Snijd de zaadlijsten van de repen komkommer. Die gebruik je niet. Snijd de repen komkommer in kleine blokjes en doe ze bij de mango in de kom.
- Halveer de jalapeño peper en verwijder de zaadlijsten en zaadjes (of niet, als je van pittig houdt). Hak de peper super fijn en voeg toe aan de salsa, samen met de ringetjes bosui, de fijngehakte koriander en het limoensap.
- Schep alles goed door en serveer! Lekker bij kip, vis, op een burger, in een taco of met chips.
Eet smakelijk!
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze mango salsa te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie