Vind je niet dat deze mango kokos ijsjes er onwijs schattig uit zien? Deze ijsvormpjes komen van, jawel… de Blokker! En laat het nou net niet zo goed gaan met de Blokker. Daarom dacht ik, ik ga ze steunen door even expliciet te benoemen dat je deze ijsvormpjes bij de Blokker kunt kopen. De Blokker dus, dames en heren! Ik vind het overigens een prima winkel. Voor alles waarvan ik eigenlijk niet weet waar je dat koopt, ga ik naar de Blokker. En ja, dan hebben ze het eigenlijk altijd.
Maar goed, over naar een nog belangrijker en net zo Hollands onderwerp. Het weer! Wat een prachtig weekend hebben we gehad. Vandaag is alweer zo’n zonnige dag! Het schijnt zelfs dat het deze hele week lekker zonnig blijft. Een heerlijk vooruitzicht! Vandaag leek me dan ook het uitgelezen moment om deze mango kokos ijsjes online te zetten. Wat een heerlijke, fruitige ijsjes. En nog soort van gezond ook! Ze zijn makkelijk om te maken, met óf zonder mango swirl. Ik koos voor een sierlijke swirl omdat dat er net iets leuker uit ziet. Maar mocht je in een luie bui zijn (en dat is ook OK!) dan kun je alle ingrediënten ook gewoon door elkaar mengen. Je krijgt dan egale mango kokos ijsjes. Ook lekker!
Ingrediënten voor 5 mango kokos ijsjes
Voor het witte kokos mengsel
½ blik kokosmelk (van goede kwaliteit én volvet, dus niet light)
1 eetlepel honing (maple syrup voor vegan)
1 theelepeltje vanille extract (dus geen vanille aroma)
Voor de gele mango swirl
130 gram mangoblokjes (ik gebruikte blokjes uit de vriezer, die ik eerst liet ontdooien)
1 eetlepel honing (maple syrup voor vegan)
2 eetlepels water
Ook nodig: 5 ijslolly vormpjes en een blender
Mango kokos ijsjes
Doe alle ingrediënten voor de mango swirl in de blender. Mix alles door elkaar totdat je een dikke mango ‘saus’ hebt.
Meng in een kom alle ingrediënten voor het witte kokos mengsel door elkaar.
Vul nu een derde van de ijsvormpjes met het witte kokos mengsel. Zet een kwartiertje in de vriezer.
Verdeel dan de mango swirl over de vormpjes. Zet weer een kwartiertje terug in de vriezer.
Vul de vormpjes af met het witte kokos mengsel. Plaats de vormpjes daarna 6 tot 8 uur in de vriezer.
Om de mango kokos ijsjes mooi uit de vormpjes te krijgen, kun je ze zodra ze uit de vriezer komen even in een kopje (koud) water hangen. Ze komen dan makkelijker los.
Geniet van de zon en van je zelfgemaakte mango kokos ijsjes!
Vond je dit fijne ijsjes? Misschien is dit bananenijs met chocola en munt ook wel iets voor jou!
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie