Tijd voor weer wat mango madness op Anniepannie! Vandaag een heerlijk ontbijtje: mango granola met kokos en amandelen. Het weer wordt beter, dus we mogen weer op de tropische tour! Alhoewel, deze granola van mango en kokos smaakt in de winter ongetwijfeld ook heerlijk. Het recept is eigenlijk super simpel. Je gooit alles in een bak, je mengt het goed en hop: de oven in. Aan het einde voeg je stukjes gedroogde mango toe en voilà… je hebt een magisch mango ontbijt te pakken! Mango granola is super lekker met een kommetje yoghurt en wat vers fruit.
Meteen naar recept >Mango granola maak je gewoon zelf
Zelf granola maken is super simpel. De basis is een simpele zak havermout. Als je het nog nooit eerder hebt gedaan, geef dit recept dan zeker een kans! Deze mango granola is gezonder dan de granola’s die je kant en klaar in de winkel koopt. En nog een stuk lekkerder ook! Top tip om het jezelf nog makkelijker te maken qua afwegen: zet je mengkom op de keukenweegschaal. Zet de keukenweegschaal op 0. Doe er 1 voor 1 de ingrediënten bij, behalve de mango. Na het afmeten van elk ingrediënt zet je de teller weer op 0. Zo heb je aan het einde alle ingrediënten al in je mengkom zitten en hoef je geen andere bakjes vuil te maken. Even goed mengen en dan de oven in! De stukjes gedroogde mango voeg je aan het einde pas aan de granola toe, die hoeven niet mee te bakken.
Waar koop je gedroogde mango en kokosflakes?
Ik sus mijn mango cravings vaak met gedroogde mangostrips. Die koop ik bij de EKOplaza. Je hebt ze in zakjes, maar je kunt ze ook zelf afwegen bij de notenafdeling. Gedroogde mangostrips zijn best taai, dus je zult merken dat een scherp mes handig is als je ze in stukjes wilt snijden. Gedroogde mango smaakt echt heerlijk in deze granola! Ook kokosflakes koop ik bij de natuurwinkel. Ik ga altijd voor de ongeroosterde variant, omdat je ze in dit recept meebakt in de oven. Als je niet van kokos houdt, dan kun je de kokosflakes gewoon weglaten. Ook dan is deze granola met mango nog super lekker!
Ingrediënten
- 350 g havervlokken hele
- 85 g geblancheerde amandelen
- 50 g zonnebloempitten
- 50 g pompoenpitten
- 30 g kokosflakes
- 100 g zonnebloemolie
- 100 g maple syrup
- 100 g gedroogde mangostrips
Instructies
- Verwarm de oven voor op 125 graden.
- Doe de havermout in een grote mengkom. Hak de amandelen grof en doe deze erbij, samen met de zonnebloempitten, pompoenpitten en de kokosflakes.
- Giet de zonnebloemolie en de maple syrup bij het granolamengsel en meng alles heel goed door.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola er gelijkmatig over. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de granola in ongeveer 40 minuten goudbruin. Schep het regelmatig om.
- Laat de granola helemaal afkoelen. Je zult merken dat het steeds knapperiger wordt. Snijd de gedroogde mangostrips in kleine stukjes en meng deze door de afgekoelde granola. Bewaar de mango granola in een glazen pot of een luchtdichte bak.
Deze granola is heerlijk met wat yoghurt en vers fruit. Enjoy!
Meer granola recepten:
Chunky monkey granola met banaan en chocola
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze mango kokos granola? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Maggie zegt
Dit is echt hemels, hier mag je mij ’s nachts voor wakker maken! De combinatie van de noten en de stukjes mango zijn perfect in balans. En dan is het ook nog gezond!
Een betere start van je dag kun je niet hebben :)
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Echt heel fijn om te horen Maggie!!! Leuk om te lezen dat je er zo van genoten hebt. Dankjewel voor je reactie!