Het kon niet uitblijven op mijn blog: mango curd. Bijna elke foodblogger heeft wel een recept voor lemon curd online staan en er komen ook flink wat varianten met andere vruchten voorbij. Denk aan passievruchtcurd of frambozencurd (yummm!). Wie ben ik als mango lover om dan niet met een mangocurd te komen? Haha! Het idee hiervoor komt overigens niet van mezelf. Laatst deelde Eef deze heerlijke sinaasappel curd op haar Insta en toen ik daar enthousiast op reageerde zei ze: ‘lk vind mango curd wel wat voor jou!’. En zo geschiedde. Bedankt voor dit topidee lieve Eef!
Van lemon curd naar mango curd
Nou is Eef niet de enige die me op het idee bracht voor de mango curd. Afgelopen maand deed ik weer mee aan de foodblogswap en daarvoor werd ik gekoppeld aan de bourgondische ‘Culi Sandra’. Haar site staat echt bomvol heerlijks en ik ben met name fan van haar handige weekmenu’s. Oeh en ik zag ook een heleboel lekkere quiches voorbij komen die ik zeker nog eens wil proberen. Maar, lang verhaal kort: hoewel de verleiding groot was op Sandra’s blog, toen ik haar recept voor lemon curd voorbij zag komen triggerde dat toch meteen het idee voor een mango curd. Dus. Voila!
Niet te zoet
Lemon curd is natuurlijk van nature zuur en fris door de citroen. Als je een curd maakt van een andere, zoetere vrucht is het dus zaak om wel dat lekkere zuurtje erin te houden. In deze mango curd gaat daarom ook limoensap. Dat past nóg beter bij de tropische mango dan citroensap. Ga je dit recept maken? Gebruik dan het sap van verse limoenen, niet dat spul uit zo’n treurig flesje. Geloof me, het verschil proef je meteen. Ik at deze mangocurd bij kokosscones en het was fantastisch. Ook lepelde ik het over mijn granola ontbijtjes en oja, ik at ook af en toe een theelepeltje uit het potje omdat ik er simpelweg niet vanaf kon blijven. En nu is het op. HUILEN! Ik ga snel weer een nieuw vooraadje maken. Ik raad jou aan om precies hetzelfde te doen.
Ingrediënten
- 175 gram verse mango geschild en in blokjes
- 60 gram suiker
- 60 gram boter
- 3 eetlepels limoensap vers!
- 4 eidooiers van maat M eieren
Instructies
- Doe de mangoblokjes in je keukenmachine of blender en maal net zo lang totdat je een gladde mangopuree overhoudt.
- Doe de mangopuree samen met de suiker, de eidooiers, het limoensap en een snufje zout in een steelpan. Meng alles goed met een garde en verwarm het mengsel op middelhoog vuur. Blijf goed roeren.
- Na ongeveer 5 minuten wordt het mengsel dikker. Haal het dan van het vuur af en meng er in delen de boter door.
- Haal de mangocurd door een fijne zeef met behulp van een spatel of de achterkant van een lepel. Hier heb je even geduld voor nodig, mango is namelijk heel vezelig.
- Zet de mangocurd in de koelkast om verder op te stijven. Als je de mangocurd in een gesteriliseerd potje bewaart kan het wel een paar weken goed blijven.
Mango curd is zááálig bij scones, maar een lepeltje over je ontbijt of dessert is ook een waar feestje! Enjoy!
Meer lekkers met mango:
Mango-appeltaart (mappeltaart)
Mango granola met kokos en amandelen
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze lekkere limoen mango curd? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Rutger zegt
Is het mogelijk ook te gebruiken als vulling voor een macaron, of is het daar te dun voor? Inmiddels gemaakt, wat als te ‘dun’ is, hoe eventueel steviger te maken?
RUTTEN FREDDY zegt
ik vond een heerlijk sausje dit hoort echt bij de taart’cake
Lucy van Essen zegt
Is deze mangocurd ook geschikt als vulling voor een taart.
Willeke zegt
Lijkt mij zo heerlijk! Zou het ook met diepvries mango kunnen ?
Angelica zegt
Hallo Annie
Wat een heerlijke recept. Ik heb het ook gemaakt met galiameloen. Zelfde hoeveelheid maar dan met meloen
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wat een leuk idee! Dat heb ik zelf nog nooit geprobeerd.
Astrid zegt
Hai ..ik ga het morgen proberen te maken …2 keer..1 keer met honing i.p.v suiker en 1 keer met suiker..ben benieuwd ..
Dank je wel voor het delen van het recept
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wat leuk, op twee manieren. Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen!
Desiree zegt
Ik heb de mango-limoen curd gemaakt als vulling voor in een bonbon. Geweldige combinatie. Op de mango curd een klein laagje basis ganache gedaan. Heerlijk
Dank je wel, voor dit overheerlijke recept
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Oh wauw, wat een mooie toepassing in een bonbon! Dit klinkt echt heerlijk. En zou zeker mijn lievelingsbonbon zijn, want… mango! ?
Anna zegt
Tja, heb me keurig aan het recept gehouden, maar ik kan er niet enthousiast over zijn. Smaakt te eiig. Dus misschien een dooiertje minder en een lepeltje meer limoen.
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wat jammer Anna! Heb je maat M eieren gebruikt zoals in het recept staat aangegeven? Met 4 medium dooiers zou het op zich niet overdreven ei-achtig moeten smaken. Was hij wel mooi dik geworden?