Kleine moeite, groots effect. Dat klinkt toch perfect? Op deze pagina vind je 10 makkelijke Kerst voorgerechten waarmee je gegarandeerd een heleboel ‘oooh’s’ en ‘aaah’s’ gaat uitlokken! Van een vegetarische bietentartaar met frambozen, doperwtencrème en honing-pecannoten tot een frisse ceviche van zeebaars met gin. Oeh en vergeet de ravioli van bietjes en geitenkaas niet, vorige Kerst was dat dé topper hier op Anniepannie.nl. Samen met de (vegan) steak tartare van tomaat overigens, die ook onwijs lekker is! Beide voorgerechten zijn op social media ontzettend veel voorbij gekomen. Ik vind dat zo leuk!
Makkelijke Kerst voorgerechten om indruk mee te maken
Stressvrij de Kerstdagen doorkomen, dat willen we allemaal wel! En weet je, als je je goed voorbereidt is het écht mogelijk. Bedenk van tevoren het menu en maak waar mogelijk zoveel mogelijk van tevoren klaar. Dat is de mise-en-place, zoals ze dat in de professionele keuken zo mooi kunnen zeggen. Alle makkelijke Kerst voorgerechten hieronder kun je tot op zekere hoogte al voorbereiden. Ze heten niet voor niets ‘makkelijk’! Maar vergis je niet, zoals je hieronder al wel ziet zijn het stuk voor stuk plaatjes om te zien. Het blijft natuurlijk wel het Kerstdiner.
1. Bietentartaar met doperwtencrème en honing-pecannoten (vega)
Van deze vegetarische bietentartaar met frambozen, doperwtencrème en honing-pecannnoten kun je elk onderdeel al van tevoren klaarmaken. Dat betekent dat je tijdens het Kerstdiner alleen nog maar de borden hoeft op te maken. Piece of cake (of ehhh bietentartaar) dus!
2. Romige boerenkoolsoep met kokosyoghurt (vegan)
Heb je ooit een Kerstiger soepje gezien dan deze romige boerenkoolsoep met kokosyoghurt ‘swirls’? Ik niet hoor! Groener wordt ‘ie niet. Het is een van de lekkerste soepen die ik ooit maakte, ik was er zelf verbaasd over! En het mooie: deze Kerstsoep is helemaal vegan en dus geschikt voor iedereen aan tafel.
3. Fancy ravioli van rode biet met een geitenkaasvulling (vega)
Een echte Anniepannie klassieker inmiddels, deze ravioli van rode biet. Ik snap wel waarom: zo’n bordje met ravioli ziet er prachtig en luxueus uit, maar het is echt verrassend makkelijk om te maken! De ravioli’s zijn namelijk niet van pasta gemaakt, maar van flinterdunne plakjes rode biet. De vulling maak je met zachte geitenkaas, honing en dille. Een heerlijke combinatie!
4. Ceviche van zeebaars, gin en grapefruit
De traditionele ceviche komt uit Peru en daar is eigenlijk alleen vis, limoensap, rode ui, peper en koriander in toegestaan. Eigenwijs als ik ben, besloot ik daar toch een variatie op te maken. Deze ceviche van zeebaars met gin en grapefruit is daar het resultaat van. Ik kan je vertellen: dit is een heerlijk Kerst voorgerecht! Zeker met die romige bolletjes avocado erbij…
5. Loaded ‘paradise’ papadum met mango en rivierkreeftjes
Wil je het Kerstdiner aftrappen met een verrassend, Aziatisch fusion gerecht? Dan is deze loaded papadum met mango en rivierkreeftjes echt wat voor jou. Een feestje op je bord en zelfs bij kinderen geliefd (mijn neefjes van 4 en 6 aten hun bord er bijna bij op!). Kies wel voor zoete chilisaus en niet voor sriracha als er kleine kinderen mee-eten.
6. Steak tartare van tomaat, paddenstoelen en olijven (vegan)
Populair bij zowel vega’s, vegans als vleeseters: deze steak tartare van tomaat en paddenstoelen smaakt fantastisch! En hij is nét echt, geen grap. Ik heb er Roel en een vriendin van me al succesvol mee gefopt. Ze dachten dat het super mals vlees was. Niets is minder waar! Ik beloof je: over deze ‘steak tartare’ wordt nog lang nagepraat.
7. Tartaartjes van mango en rivierkreeftjes
Nog een toppertje met mango is dit tartaartje van mango, avocado en rivierkreeftjes. Romig, zoet, fris en met een hele lichte kick van de wasabimayonaise. Een echte allemansvriend, dit mooie voorgerecht.
8. Courgetti tonnato
Misschien ken je de klassieke vitello tonnato wel: dunne plakjes kalfsvlees met daarover wat tonijnmayonaise en kappertjes. Ik verving het kalfsvlees door gegrilde courgette en versierde de ‘courgetti tonnato’ met knapperige groentechips. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel mooi met al die kleurtjes.
9. Knolselderij ravioli gevuld met gerookte zalm en appel
Yum, deze knolselderij ravioli is zalig! Met een vulling van gerookte zalm en appel en een heerlijke vadouvanmayonaise erbij. Vadouvan is een Franse soort kerrie, die je gewoon in een blikje bij de Albert Heijn kunt kopen. Net zoals bij de bietenravioli hoef je ook bij deze ravioli niet in de weer met pastadeeg en een pastamachine: je maakt de ravioli met dun gesneden plakjes knolselderij.
10. Miso pompoen met avocadomousse
Dit is een prachtig vegetarisch voorgerecht waar je je tafelgenoten zeker mee gaat verrassen. Deze geroosterde miso pompoen wordt heerlijk sticky in de oven. Je serveert de pompoen met een avocadomousse en waterkers.
Ik wens je een heerlijk Kerstdiner!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie