Liefde gaat door de maag. Verras daarom je grote liefde met deze ultieme love pizza. Succes gegarandeerd!
Nog wel even een hele belangrijke instructie: snijd deze love pizza alleen in de breedte doormidden, want als je het van boven naar beneden doet dan brengt het misschien wel ongeluk… Dat wil ik natuurlijk niet op m’n geweten hebben! :)
Eet smakelijk alvast, tortelduifjes van me.
Ingrediënten voor 2 personen:
1 rol vers bladerdeeg
1 grote eetlepel crème fraîche
1 losgeklopt ei
20 gram chorizo, in dunne plakjes
2 cm rode peper, in dunne plakjes
1 grote tomaat, in dunne plakjes
8 zwarte olijven, gehalveerd
1 el gehakte peterselie
1/2 tl gerookt paprikapoeder
rasp van een halve citroen
50 gram geitenkaas
Versgemalen peper en zout
Zo maak je de love pizza
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Rol de lap bladerdeeg uit op een snijplank. Snijd er een zo groot mogelijk hart uit. Snijd dunne repen van het deeg dat je overhoudt en maak hiermee de rand van het hart.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het bladerdeeg hart er voorzichtig op. Prik het bladerdeeg een paar keer in met een vork (niet de rand).
Meng in een schaaltje de eetlepel crème fraîche met wat zout en peper, de peterselie, citroenrasp en het gerookte paprikapoeder. Besmeer hiermee de binnenkant van het hart.
Beleg nu de love pizza met achtereenvolgens de plakjes tomaat, chorizo en rode peper. Eindig met de olijfjes en stukjes geitenkaas.
Klop het ei los en besmeer daarmee de rand van het bladerdeeg.
Schuif de plaattaart in de oven en bak hem in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met een groene salade! Oja, en voor de grote trek maak je natuurlijk gewoon twee van zulke love pizza’s. :)
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie