Lang, lang geleden maakte ik deze ‘Paradise papadums’ al een keer voor mijn eetclubje. Ongeveer eens in de 1 of 2 maanden spreken we met elkaar af en koken we volgens een thema. Die bewuste avond was dat – for some reason, hahaha – het thema ‘Ticket to the tropics’. Ik bedacht deze Paradijselijke loaded papadum en ze vielen super in de smaak! Sinsdien moest ik altijd nog het recept uitwerken om met jullie te kunnen delen. Dat is er vandaag pas van gekomen, hahaha. Hoezo traag, Annie? ;-) Ik hoop dat jullie het me kunnen vergeven…
Loaded papadums met een tropische topping: kindvriendelijk!
Ik koop mijn papadums altijd kant en klaar in de supermarkt, super handig vind ik dat. Je hebt ze bij de Albert Heijn in de smaken naturel en met koriandersmaak. Super yummie! Papadums komen uit India, een soort Indiase chips of kroepoek zou je het kunnen noemen. Papadums zijn heerlijk bij een curry of om mee in de mangochutney te dippen. Maar je kunt dus ook een loaded papadum maken! Ik koos voor een topping van mango, paprika en rivierkreeftjes. Met een lekkere drizzle wasabimayonaise en zoete chilisaus. Hoewel je op de foto srirachasaus ziet, dat kan natuurlijk ook! Het maakt het geheel wat pittiger. Als er kinderen mee-eten (of je houdt zelf niet zo van spicy), dan kun je beter zoete chilisaus gebruiken. Bij mijn kleine neefjes gingen deze loaded papadums erin als zoete koek!
Go wild met de toppings
Naast deze tropische topping met mango zijn er natuurlijk nog veel meer toppings te bedenken voor een loaded papadum. Het idee van loaded papadums deed ik jaren geleden op tijdens een Kerstdiner. Het nichtje van Roel maakte toen een voorgerecht dat zij weer had afgekeken van Joop Braakhekke’s restaurant ‘Le Garage’. Een papadum ‘pizza’ met een topping van rauwe tonijn en wakame salade. Echt heerlijk! Er zijn natuurlijk honderden toppings te bedenken voor een loaded papadum. Ik ben super benieuwd naar jouw ideetjes daarover! Laat je het weten in een reactie? (reageren kan onderaan deze pagina).
Ingrediënten
- 4 papadums met koriandersmaak, Patak’s
- 1 rode puntpaprika
- 1 mango
- 100 gram rivierkreeftjes
- 2 bosuitjes alleen het groene deel
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel limoensap
- 2 theelepel wasabipasta
- zoete chilisaus of srirachasaus
- 4 theelepel sesamzaad om te garneren
Instructies
- Leg op ieder bord alvast een papadum.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes of reepjes. Snijd de puntpaprika in ringen (verwijder de zaadjes en zaadlijsten). Beleg hier de papadums mee. Verdeel de rivierkreeftjes ook over de papadums
- Maak een dressing van de mayonaise, het limoensap en de wasabipasta. Doe dit in een plastic zakje en knip een klein hoekje af. Drizzle hiermee de dressing over de papadums. Verdeel ook wat druppels zoete chilisaus over de papdums.
- Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes en strooi dit samen met het sesamzaad over de loaded papadums om te garneren.
Tippie: Wil je al je boodschappen handig online bestellen? Dat kan super makkelijk bij Albert Heijn. Bestel er dan meteen een lekker wijntje bij, want het Anniepannie wijnteam tipt bij dit gerecht een fijne AH-wijn!
Wijntip van Paul & Janou
“Bij dit heerlijke zoete gerecht past een frisse maar zachte wijn. Wij kozen voor de Franse viognier van Wild Pig uit Languedoc. Er zit alles in waar een viognier om bekend staat: een volle, frisse wijn met geuren van bloemen en perzik. De smaak deed ons denken aan die perziksnoepjes… Heerlijk!”
Meer lekkere voorgerechten?
Tartaar van mango en avocado
Kroepoek met japanse topping (that’s right, loaded kroepoek!)
Fancy ravioli van rode biet
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in zo’n lekkere loaded papadum? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
Dit artikel bevat affiliate links
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Martine zegt
Wauw! Wat een feestje is dit! Ga ik heel snel weer eten. HEERLIJK.