Een tijdje geleden besloot ik wat nieuws te doen! Samen met Jaimy van Jaimy’s Kitchen sprak ik een soort blogruil af. Ik ken Jaimy via Instagram, hoe leuk! Net als ik houdt ze ontzettend van kleurrijke recepten. En mooie foto’s dat ze maakt! Een ideale match dus. Vandaag deelt Jaimy haar loaded hummus met jullie, wat eigenlijk een groot bord hummus is dat volgeladen wordt met allerlei yummie toppings. In dit geval heerlijke verse tomaatjes, falafel, kruiden en krokante kikkererwten. Wat heerlijk! Ik geef snel het woord aan Jaimy:
Favoriet recept
“Hi lieverds van Andrea’s foodblog. Een tijdje terug deelde ‘Annie’ een recept op mijn website Jaimy’s Kitchen. Dat was een heerlijke Mexicaanse salade met kip, waarbij de kleuren zoals jullie gewend zijn van het scherm af spatten. Nu was het tijd om een favoriet recept van mij te delen op Anniepannie, loaded hummus!
Even voorstellen
Eerst zal ik mij even voorstellen. Mijn naam is Jaimy en inmiddels heb ik alweer 3 jaar mijn eigen foodblog genaamd Jaimy’s Kitchen. Op deze website verzamel ik al mijn favoriete recepten, deel ik mijn reisverhalen die vaak ook in het teken van food staan en tegenwoordig ben ik steeds meer met lifestyle bezig. Maar food, that is always on my mind! Andrea en ik lijken best veel op elkaar want we vinden kleur in eten beide onwijs belangrijk en houden ook beide veel van groenten. Er is voor iedereen wat te vinden tussen mijn recepten, maar ik ben echt een groente-fan!
Loaded hummus
Het recept wat ik met jullie deel is die van zachte hummus met krokante kikkererwten, pitabroodjes en natuurlijk lekkere veggies! Om dit een heerlijke avond maaltijd te maken heb ik falafel toegevoegd, jammie! Oftewel een loaded hummus!”
Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de hummus
- 250 gram gekookte kikkererwten
- 2 el citroensap
- 1 tl tahin
- 0,5 tl komijn
- 1 teen knoflook
- 3 el water
- zeezout
Voor de krokante kikkererwten
- 150 gram kikkererwten
- 1,5 tl kerrie kruiden
- olie
- zeezout
Toppings
- 225 gram falafelballetjes
- 4 pitabroodjes of turks brood, in stukjes
- 100 gr gehalveerde cherry tomaatjes
- 1 rode ui in ringen
- zwarte peper
- olijfolie
- verse peterselie
Ook nodig: keukenmachine of een staafmixer met mengkom
Loaded hummus met falafel en krokante kikkererwten
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Neem 150 gram kikkererwten en verdeel deze in een ovenschaal. Voeg hierbij de kerrie kruiden, zeezout en olijfolie. Meng dit met elkaar en bak krokant in de oven. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten.
- Doe de overige kikkererwten samen met knoflook, citroensap en tahin in de keukenmachine. Laat nu draaien en voeg daarna komijn, zeezout en voorzichtig het water toe. Meng tot dit een gladde massa is.
- Verhit wat olie in een pan en bak de falafelballetjes krokant.
- Neem een bord en verdeel hierover de hummus. Maak er loaded hummus van door er een beetje olijfolie, krokante kikkererwten, rode ui, tomaatjes en stukjes pitabrood over te verdelen. Garneer met de peterselie.
Eet smakelijk!
Dit vind je vast ook lekker:
Gladde hummus zoals je ‘m in een restaurant krijgt!
Muhammara: Libanese spread van geroosterde paprika en walnoten
Krokante kikkererwten met cajunkruiden
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze loaded hummus? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie