Krokante kikkererwten
Krokante kikkererwten zijn heerlijk als snackje tussendoor of als ‘croutons’ over een salade! Bij de borrel serveer je ze gewoon naast (of als vervanging voor) nootjes of chips. En echt, het is een volwaardig alternatief. Geroosterde kikkererwten worden namelijk heerlijk crunchy als je ze in de oven roostert! Zeker als je mijn methode gebruikt. Voeg daar nog heerlijke cajunkruiden aan toe en you’ve got yourself one hell of a snack.
Cajunkruiden
Krokante kikkererwten kun je maken met allerlei kruiden, maar ik gebruikte dit keer cajunkruiden. Dat geeft een heerlijke smaak! Omdat aan cajunkruiden vaak al zout is toegevoegd, gebruikte ik alleen nog wat versgemalen peper voor extra pit. Té lekker echt! Varieer vooral met andere kruiden en kruidenmixen, ik denk dat vadouvankruiden of ras el hanout ook heel lekker kunnen zijn. Vergeet niet om wat zout toe te voegen als je een kruidenmix zonder toegevoegd zout gebruikt!
Goed drogen
Voor deze geroosterde kikkererwten heb ik gewoon kikkererwtjes uit blik gebruikt. Die moet je even afspoelen in een zeef en daarna maak je ze goed droog met een schone theedoek. Die stap is heel belangrijk, want anders worden ze niet lekker krokant. Nadat je ze hebt afgedroogd meng je er wat olijfolie en kruiden doorheen en hoppa, de oven in! Na een ruim halfuur heb je heerlijke, crunchy kikkererwten. Probeer daar maar eens vanaf te blijven!
Ingrediënten voor een schaaltje vol:
- 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 gram)
- 2 tl cajunkruiden (met toegevoegd zout)
- Versgemalen zwarte peper
- 1 el olijfolie
Krokante kikkererwten met cajunkruiden
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Giet het blik kikkererwten af in een zeef en spoel goed met water. Leg de kikkererwten daarna op een schone theedoek en dep de kikkererwten goed droog.
- Doe de kikkererwten, cajunkruiden en olijfolie in een kom. Maal er wat zwarte peper over en schep alles heel goed om.
- Verspreid de kikkererwten over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de kikkererwten in 30 à 40 minuten goudbruin en krokant. Je hoeft ze tussendoor niet om te scheppen.
Geniet ervan!
Meer snacks?
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Lijken deze krokante kikkererwten je helemaal lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Fabienne, enjoyyourownbeauty zegt
Wat een appart maar tof recept Annie!
Keep going. :)
Liefs
X
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Dankjewel Fabienne!