Wat blijkt? Gastblogger Daniëlle is net zo’n fan van aardappels als ikzelf. Ze maakte krokante aardappeltjes die – zoals de naam al doet vermoeden – knapperig zijn van buiten en heerlijk fluffy en romig van binnen. Precies zoals ik mijn gebakken aardappeltjes graag wil hebben. In dit recept gebruik je krieltjes die je even voorkookt en daarna in de koekenpan bakt (dit is mijn favo) met wat boter en olijfolie. Lekker, makkelijk en snel! Crunchy gebakken aardappeltjes smaken heerlijk bij een stukje vlees of vis, of bij een frisse salade. Ennuh: vergeet die klodder mayo niet!
Krokante aardappeltjes door te bakken in boter en olijfolie
In dit recept bak je de aardappeltjes in een mix van boter en olijfolie. De roomboter zorgt voor een heerlijke smaak en een goudbruine kleur. De olie zorgt ervoor dat je de boel heter kunt bakken, zonder dat de gebakken aardappeltjes aanbranden. En dat, lieve vrienden, is precies wat we willen. Goudbruin gebakken aardappeltjes die zacht zijn van binnen en lekker knapperig van buiten. Zoals ik al zei: extra lekker met een goede mayonaise erbij. Bijvoorbeeld deze mayonaise van koolzaadolie, of – voor de waaghalzen – een lavendelmayonaise. Mayo is zo leuk ook om zelf te maken (en makkelijk). Je kunt het in van die leuke potjes doen en cadeau geven. Of je eet het allemaal zelf op natuurlijk, haha! (I don’t judge)
Lekkerder dan voorverpakte krieltjes
In mijn studententijd gebruikte ik ze heel veel: voorgekookte krieltjes uit zo’n zakje. Vaak waren ze na het bakken te donker van buiten en nog bijna rauw vanbinnen. De smaak was niet om over naar huis te schrijven, helaas. Natuurlijk lag dat ook aan mijn kookkunsten en – halleluja – gelukkig zijn die inmiddels flink vooruit gegaan. Maar er is ook iets aan de hand met die voorverpakte piepers. Hoe goed je ze ook bereidt, het haalt het niet bij verse aardappeltjes die je even voorkookt en daarna bakt. Zoveel meer smaak! En ook de textuur is een stuk beter. ‘Fluffy’, zoals Daniëlle het zo mooi omschrijft. Mocht je regelmatig naar zo’n kant en klare zak grijpen, denk dan de volgende keer eens aan dit recept voor krokante aardappeltjes uit de koekenpan. Makkelijk om te maken en (zo zo zo!) veel lekkerder! Echt waar.
Ingrediënten
- 250 gram krieltjes
- 2 teentjes knoflook
- 20 blaadjes verse oregano
- 1 theelepel roomboter
- olijfolie
- grof zeezout
Instructies
- Breng een pan water aan de kook. Halveer en was de krieltjes en kook deze 6 minuten. Giet af en laat ze even goed uitwasemen.
- Verhit een goede scheut olijfolie en de roomboter in een koekenpan. Pel en plet de tenen knoflook en laat deze 2 minuten bakken in de warme olijfolie en roomboter.
- Voeg de krieltjes toe samen met de oregano en bak de krieltjes circa 15 tot 20 minuten. Breng op smaak met zeezout.
Eet smakelijk!
Meer lekkere aardappel bijgerechten:
Duitse bratkartoffeln (gebakken aardappels met spek, ui en zure room)
Aardappeltjes uit de oven met salsa verde
Geplette Roseval aardappeltjes met rozemarijn
Dit is een recept van Daniëlle
Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.
Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie