Een super gemakkelijk blendersoepje. Zo noemt Sophie Dahl deze koude avocado soep in haar kookboek. De naam van het kookboek weet ik niet, want dit avocadosoepje werd namelijk gemaakt door Emma voor een high tea met onze eetclub. Emma serveerde de avocadosoep in mooie, kleine glaasjes met wat koriander en bleekselderij on top. Een super lekker en origineel gerechtje! Ook al zaten we halverwege de high tea al behoorlijk vol, een paar slokjes van dit yummie avocadosoepje konden er echt nog wel bij!
Koude avocado soep: lekker zomers
Een iets grotere kom met deze koude avocadosoep smaakt waarschijnlijk ook heerlijk op een zomerse avond op het balkon. Of in je tuin natuurlijk, als je die hebt. Het originele recept is voor 2 personen, maar je kunt er dus voor kiezen om het in kleinere porties te verdelen en de koude avocado soep als amusesoepje te serveren. Gebruik voor dit recept een blender, want dan krijg je het beste resultaat. Natuurlijk, een staafmixer kan ook, maar dan zul je iets beter je best moeten doen om de avocadosoep helemaal glad te krijgen.
Koude soepjes
Ik heb het idee dat het fenomeen koude soep uit Spanje komt, maar daar kan ik me ook helemaal in vergissen. In Spanje heb je natuurlijk de gazpacho, een heerlijk koud soepje van tomaat en paprika. En je hebt ook koude amandelsoep daar. Maar goed, in de Baltische staten eten ze dan weer koude bietensoepjes. Een beetje vreemd, want daar is het over het algemeen een stuk kouder. Hoe dan ook: koude soepjes zijn heerlijk. En dat is het allerbelangrijkst! Geniet van deze lekkere koude avocado soep.
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado’s
- 1 appel zonder klokhuis, geschild en in stukjes
- 2,5 dl volle yoghurt
- 1 tl gedroogde chilivlokken
- 1/2 limoen (sap)
- 5 dl kippen- of groentebouillon
- verse koriander (peterselie kan ook)
Instructies
- Schil de avocado’s, verwijder de pitten en doe ze samen met de appel, yoghurt, chilivlokken en het limoensap in de blender.
- Warm de bouillon op om de smaak vrij te laten komen. Doe de bouillon ook in de blender en pureer alles totdat de soep mooi groen, dik en fluweelzacht is.
- Zet het een paar uur in de koelkast totdat je een heerlijke koude avocado soep hebt. Strooi er voor het serveren nog wat koriander over en… serveer!
Eet smakelijk!
Meer koude soep recepten:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze koude soep met avocado en appel? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
boudien zegt
Vanavond eten we de koude avocadosoep. Omdat ik wat over had heb ik het voorgeproefd. Het smaakt geweldig en alle smaken komen naar boven; de avocado, de appel, de limoen en het is lekker pittig door de chilivlokken.
De yoghurt en de bouillon maken het tot een mooie substantie.
ik twijfelde wel even of ik de bouillon warm kon toevoegen. Heb het laten afkoelen voor de zekerheid.
erg blij met dit gerecht!
Irene zegt
Een heerlijke soep! Klein dingetje: de trefwoorden wijken af van de ingrediënten.
Marcia zegt
Beste Andrea wat ben ik blij dat ik per toeval op dit fantastische recept gestuiterd ben. In Spanje altijd graag gazpacho gegeten maar voor de varietie was ik op zoek naar een andere koude soep voor de hete zomer dagen. Deze is perfect en word bij ons vanafnu zomer traditie! Bedankt
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wat ontzettend leuk om te horen! Dankjewel voor je enthousiaste reactie en geniet van de nieuwe zomertraditie zou ik zeggen. ?