Weer zo’n apesimpel recept dat je echt van je sokken blaast. Kijk, echte friet maak je van aardappels en bereid je in de frituurpan. Geen discussie over mogelijk. Maar je kunt niet elke dag patat eten. Het is in elk geval niet zo slim, haha. Groentefrietjes daarentegen… die mogen wél elke dag! Moet je er misschien niet elke keer mayonaise bij serveren. Ik maakte koolrabifrietjes met kerriesmaak, die zo lekker waren dat ik ze echt even met jullie moet delen. Hoe simpel het recept ook is!
Ik zit er zelfs over te twijfelen of ik deze koolrabifrietjes misschien wel lekkerder vind dan zoete aardappelfriet. Maar zoals je misschien hebt gemerkt ga ik nogal eens door een fase heen. Op dit moment is dat de koolrabi fase, maar niet heel lang geleden had ik zo’n zelfde obsessie met zoete aardappel. ;-)
Bereid je voor op nog een aantal koolrabi recepten, ik heb nog 3 van die knollen liggen. Zelf geoogst in een pluktuin in het Groene Hart! Wist je dat je ook paarse koolrabi’s hebt? Ik wist dat dus niet! In de supermarkt zie je alleen van die groene koolrabi’s, maar er bestaat dus een knalpaarse variant. Overigens is die van de binnenkant precies hetzelfde als de groene koolrabi en ook de smaak verschilt nauwelijks. Maar tof is het wel!
Ingrediënten voor 2 personen:
2 kleine koolrabi’s
2 eetlepels zonnebloemolie
Kerriepoeder
Zeezout
Koolrabifrietjes met kerrie
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd een pak van de onder- en bovenkant van de koolrabi’s en schil ze helemaal. Snijd ze vervolgens in plakken en snijd daar mooie frietjes van.
Hussel de koolrabifrietjes in een kom met de olijfolie, flink wat kerriepoeder en een beetje zeezout.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verspreid de koolrabifrietjes gelijkmatig over de bakplaat. Schuif in de oven en laat de koolrabifriet in ongeveer 30 minuten goudbruin worden. tussendoor even omscheppen.
Smullen maar!
Het zou trouwens goed kunnen dat jouw oven een stuk fanatieker is dan dat suffe ding van mij. Dan moeten de koolrabifrietjes er iets korter in. Houd de boel dus goed in de gaten, zodat je frietjes niet aanbranden.
Ik ben benieuwd wat je vond van de koolrabifrietjes met kerriesmaak! Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!
Nog twee lekkere recepten met koolrabi!
Salade met rivierkreeftjes, koolrabi en grapefruit
Koolrabi carpaccio met za’atar en geitenkaas
VOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA:
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Marijke zegt
Vandaag dit ‘ouwetje’ uitgeprobeerd omdat de groentefrietjes knapperig zouden worden. Helaas pindakaas……. Ondanks een niet suffe oven slappe hap. Smaak overigens wel ok.
Ilona zegt
Zoiets wilde ik vandaag dus maken en even Googlen op ‘koolrabi frietjes’ kom ik bij Annie uit!
Ik denk dat ik er truffelmayonaise bij serveer ?
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Hahaha wat leuk! Is een ouwetje al, dit recept. ?