Laatst kwam ik erachter dat je koolrabi ook gewoon rauw kunt eten! Nooit geweten. Het is heerlijk in salades of als dipgroente. Maar je kunt er ook heerlijke carpaccio van maken, ontdekte ik. Ik dacht: als je van rauwe bieten carpaccio kunt maken, dan moet koolrabi carpaccio ook kunnen. En ja hoor! Ik gaf er een Oosters tintje aan met een za’atar dressing. In za’atar (een kruidenmengsel) zit sumak, wat een heerlijk frisse smaak geeft. De rode peper geeft de carpaccio een ‘bite’. En geitenkaas smaakt verrukkelijk in combinatie met koolrabi! Deze koolrabi carpaccio serveer je als voorgerecht of als bijgerecht. Hier het recept:
Dit heb je nodig voor 2 personen:
½ koolrabi
¼ rode peper
1 tl za’atar (Oosters kruidenmengsel, te koop bij de AH in een Jonnie Boer blikje, bij de Turkse of Marrokaanse winkel én in de Markthal ;)
2 el olijfolie extra vergine
50 gram zachte geitenkaas
10 blaadjes rucola, om te garneren
Echt nodig:
Een mandoline. Voor deze koolrabi carpaccio zet je ‘m op de allerfijnste stand. De bedoeling is dat je bijna doorschijnende plakjes krijgt.
Zo maak je de koolrabi carpaccio:
Schil de halve koolrabi royaal. Zorg dat je ook alle harde, vezelige stukjes weg schilt. Pak je mandoline en snijd flinterdunne plakjes van de koolrabi.
Verdeel de koolrabi carpaccio over twee borden. Rangschik de plakjes zo sierlijk mogelijk.
Snijd het stukje rode peper in heel fijne, schuine ringetjes. Houd je van spicy? Laat dan de zaadjes erin zitten. Eruit halen mag ook, dan wordt het wat milder van smaak (ik vind dat lekkerder). Verdeel de rode peper ringetjes over de borden.
Verdeel nu de geitenkaas over de borden. Leg op elk bord 5 blaadjes rucola ter garnering.
Maak de dressing door 1 theelepel za’atar te mengen met 2 eetlepels olijfolie. Sprenkel de dressing met een theelepel sierlijk over de borden.
Geniet van deze bijzondere koolrabi carpaccio!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie