Ziet deze komkommersalade met mango en rivierkreeftjes er niet beeldig uit? Ik heb er mijn best op gedaan hoor lieve mensen. Bewonder die mango roos vooral ook even. Niet slecht voor een eerste keer, toch? En weet je, het viel eigenlijk best mee. Ja echt! Fear not. Ik was zelf ook verbaasd.
Mango azijn
Het idee voor deze salade ontstond omdat ik een heerlijke fles mango azijn had gekregen. Kort geleden woonde ik namelijk een super leuke bloggers meetup bij, georganiseerd door de lieve Debbie van Deb’s Bakery & Kitchen. Debbie had niet alleen een hele lekkere lunch geregeld, maar ook een goedgevulde goodiebag! Daarin trof ik tot mijn blijdschap deze toffe fles azijn van Foodelicious aan.
Mango rozen
Hmmm, wat gaat er goed samen met mango? Samen met wat andere bloggers dacht ik erover na en al snel vlogen de ingrediënten over tafel. Rode peper, koriander, garnalen. Allemaal heerlijke combinaties! Ik besloot om een frisse komkommersalade met mango en rivierkreeftjes te maken. Mét rode peper en koriander, maar ook wat crunchy stukjes pinda. En om dat het oog ook wat wil, besloot ik me uit te leven op de mango en maakte ik er mooie rozen van! Geloof me: als ik het kan, kan jij het ook.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 komkommer
- 1 mango (eetrijp)
- 2 el mango azijn van Foodelicious (of 1 el witte wijnazijn en 1 el mangosap)
- ½ rode peper, in dunne ringetjes
- 20 rivierkreeftjes
- 2 el gezouten pinda’s
- klein bosje koriander, blaadjes geplukt
Komkommersalade met mango en rivierkreeftjes
- Was de komkommer goed en halveer hem in de lengte. Schraap er met een theelepeltje alle zaadjes uit. Schaaf dan met een dunschiller dunne slierten van beide komkommerhelften. Doe de slierten in een kom en giet de mango azijn erbij. Hussel goed om en zet opzij.
- Schil de mango met een scherp mesje. Snijd aan weerszijden van de pit twee grote stukken mango weg. Leg een mangohelft met de platte kant op een snijplank. Snijd in dunne plakjes. Maak er een mango roos van volgens de instructies in dit filmpje. Het hoeft niet perfect te zijn! Als je hier geen zin in hebt, dan hou je het lekker bij plakjes mango.
- Hak de pinda’s grof en bak ze in een droge koekenpan totdat ze goudbruin beginnen te zien. Laat het pindakruim afkoelen op een bordje.
- Verdeel de komkommerlinten sierlijk over twee borden. Plaats in het midden van elk bord voorzichtig een mango roos (of verdeel plakjes mango over de borden). Verdeel de koriander en de rivierkreeftjes over de salades (leg ze om de mango roos heen). Bestrooi de salades met ringetjes rode peper en het pindakruim.
Eet smakelijk!
Meer met mango?
Buddha bowl met mango en zwarte rijst
Makkelijke mango kokos ijsjes!
Salade bowl met courgettenoedels, mango, avocado en een limoendressing
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Lijken deze komkommersalade met mango en rivierkreeftjes je helemaal lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie