Je hebt brownie lovers, je hebt blondie lovers en je hebt de mensen die het allebei mega lekker vinden. Ik val uiteraard in die laatste categorie, haha! Brownies zijn bruin door gesmolten chocolade en/of cacaopoeder, blondies blijven blond doordat er geen bruine chocolade doorgaat. Soms zit er wel witte chocolade door, maar dat hoeft niet! In deze kokosblondies zit vooral een heleboel kokos. Daardoor zijn ze heerlijk zoet en tropisch. Als je van kokos houdt moet je deze blondies dus echt een keertje proberen!
Kokosblondies van Daniëlle
Vind je de foto’s trouwens niet helemaal geweldig? Ze zijn gemaakt door gastblogger Daniëlle en ook het recept is van haar hand. Allemachies, wat ben ik toch blij met haar! En wat zijn deze kokosblondies heerlijk. Ik heb ze zelf ook gemaakt en yum, deze wil je echt maken. Overigens heb je deze kokospasta nodig voor het recept. Ik kende dat eerst helemaal niet! Is dus voor op je boterham. Nu weet ik dat er een hoop mensen zijn die niet dol zijn op kokos. En dat is ok! Onbegrijpelijk, maar ok. Hahaha! Grapje hoor. ;-) Voor jullie heb ik deze blondies met lavendel en sinaasappel in de aanbieding. Ook zááálig!
Tropisch toetje
Ik vind het super leuk om thema-avondjes te houden. Vooral als er vrienden komen eten! Dan maak ik graag drie gangen die mooi bij elkaar passen. Deze kokosblondies zijn perfect als dessert bij een Aziatisch diner. Als voorgerecht kun je bijvoorbeeld deze loaded papadum met mango en rivierkreeftjes maken. En als hoofdgerecht een gratin van zoete aardappel of pulled carrot broodjes met hoisinsaus. Doe jij ook weleens van dit soort avondjes? Benieuwd!
Ingrediënten
- 225 gram roomboter
- 250 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 250 gram bloem
- 40 gram geraspte kokos
- 100 gram kokospasta
- 25 gram kokossnippers
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Voeg dit bij de suiker met een snuf zout en meng het door elkaar met een mixer. Voeg één voor één de eieren en eidooier toe en mix het geheel 3 minuten op hoge snelheid. Voeg de bloem en de geraspte kokos toe en mix nog een keer op hoge snelheid totdat alles goed gemengd is.
- Bekleed een bakblik (20×20 cm) met bakpapier en doe 1/3 van het beslag in de bakvorm.
- Verdeel er 50 gram kokospasta in ‘dotjes’ over, gevolgd door weer 1/3 van het beslag, de overige kokospasta in ‘dotjes’ en het laatste beslag. Strooi de kokossnippers erover.
- Bak de blondie zo’n 45 minuten. Laat de blondie even afkoelen in de vorm en laat hem vervolgens volledig afkoelen op een taartrooster voordat je er stukken van snijdt.
Geniet ervan! En mocht je er overheen gelezen hebben: deze kokospasta heb je nodig in het recept. Die koop je onder andere bij de Albert Heijn.
Meer blondie recepten:
Dit is een recept van Daniëlle
Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.
Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Lotte zegt
Ziet er superlekker uit! Topreceptje, ik ga hem maken ☺️
Iris zegt
Blondies met lavendel! Klinkt fantastisch!