
Van knolselderij kun je de lekkerste soepjes maken! En omdat knolselderij van zichzelf al super smaakvol is, heb je daar helemaal niet veel poespas voor nodig. Deze knolselderijsoep met appel en gerookte zalm maak je met slechts 5 ingrediënten. En het eindresultaat? Daar maak je zowel op een doordeweekse avond als tijdens een fancy diner indruk mee. Doordeweeks serveer je een grotere portie soep als avondeten. Lekker met wat knapperig brood om te dippen! Tijdens een diner met vrienden of familie serveer je de soep in kleinere porties als voorgerecht.
Knolselderijsoep met appel
Knolselderij en appel zijn echte smaakvrienden. Het zoete van de appel versterkt de smaak van de knolselderij. Het maakt de soep ook iets verfijnder. Als je je gasten deze knolselderijsoep voorzet zonder uitleg, zullen ze zich vanzelf gaan afvragen wat er nou naast knolselderij nog meer in zit. Ik vind het heerlijk om dit soepje te serveren met wat gerookte zalm on top. Het maakt ‘m extra chique! Met wat olijfolie en slagroom maak je voor de finishing touch nog wat sierlijke swirls.

Vegetarisch alternatief
Wie niet van gerookte zalm houdt of liever vegetarisch eet, kan de zalm vervangen door wat zachte geitenkaas. Dat combineert ook fantastisch met de smaak van knolselderij en appel. Daarnaast voegt het nog wat extra romigheid toe. Wie deze knolselderijsoep met appel serveert met geitenkaas, kan er eventueel nog voor kiezen om een zesde ingrediënt toe te voegen: knapperige stukjes walnoot. Heerlijk! Zo zie je maar dat je overal een leuke vegetarische variatie op kunt bedenken.

Ingrediënten
- 2 knolselderij
- 3 appel
- 1,5 à 2 l groentebouillon
- 150 ml slagroom
- 100 g gerookte zalm
Instructies
- Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kwarten. Doe de knolselderij en de appel in een grote pan en schenk er zoveel bouillon bij dat alles net onder staat. Breng aan de kook en laat alles 20 minuten op laag vuur met de deksel op de pan koken.
- Haal de pan van het vuur en controleer of de knolselderij goed zacht is. Pureer dan de soep met een staafmixer. Voeg de slagroom toe en meng alles nog eens goed door elkaar totdat je een romige soep hebt. Als de soep iets te dik is, kun je nog wat extra bouillon toevoegen. Proef, breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Verdeel de soep over 4 diepe borden. Leg in het midden van ieder bord een plakje zalm. Garneer de soep eventueel met wat extra druppeltjes slagroom en/of olijfolie.
Eet smakelijk!
Dit recept verscheen eerder op NU.nl. Daar schreef jullie Anniepannie in 2019 en 2020 elke vrijdag een 5 ingrediënten recept. En nu mag ik al die recepten hier ook met jullie delen. Onwijs leuk!
Meer recepten met knolselderij:


IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze knolselderijsoep met appel te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie