Heb je geen zin om uren in de keuken te staan maar wil je wel iets speciaals op tafel zetten? Laat dan je oven het werk doen en maak deze kip met pesto en groente uit de oven. Gooi alles in een ovenschaal en plof op de bank voor jouw favoriete serie. Mijn Netflix aanrader: Chef’s Table. Chill ze!
Voor 2 personen heb je nodig:
4 biologische kippenpoten
300 gram krielaardappeltjes (in schil)
Halve courgette
1 gele paprika
1 rode ui
15 cherrytomaatjes
3 eetlepels pesto (bijvoorbeeld rucolapesto)
20 Taggia olijven, fijngehakt
Zo maak je kip met pesto en groente uit de oven:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Spoel de krieltjes goed af en snijd ze doormidden (grote krieltjes kun je in drieën snijden). Maak de paprika en courgette schoon en snijd in grote stukken. Schil de ui en snijd in parten.
Pak een braadslede of ovenschaal en doe hier de gesneden groente, de kippenpoten en de cherrytomaatjes in. Schep de pesto erover en meng alles met je handen goed door elkaar. Zorg dat zowel de kip als de groente bedekt is met de pesto.
Plaats de braadslede in het midden van de oven gedurende 30 minuten. Halverwege even omscheppen. Verlaag na een halfuur de temperatuur naar 160 graden en laat het gerecht nog zo’n 45 minuten verder garen. Halverwege weer even omscheppen.
Opdienen: verdeel de groenten en kippenpoten over de borden en strooi er de fijngehakte olijven overheen.
Eet smakelijk!
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie