Ik kan wel weer een soort zeurverhaal gaan ophangen over de huidige weerstoestanden, maar dat ga ik niet doen. Let’s keep things positive! BAM! Ik besloot de zomerse sferen op te zoeken in mijn veilige, warme en altijd gezellige (maar wel veel te kleine ?) keukentje en maakte deze kikkererwtenwraps met een topping van geitenkaas en Italiaanse salade. Super yummie!
In Nice in Italië eten ze ook een soort kikkererwtenwraps, of misschien meer pannenkoeken eigenlijk, die ‘socca’ worden genoemd. Je maakt ze met kikkererwtenmeel. Eigenlijk is dat niets meer of minder dan vermalen kikkererwten. Je zou het dus zelf kunnen maken als je een goede keukenmachine hebt, maar makkelijk is natuurlijk om het kant en klaar te kopen. Dat kan bij sommige supermarkten, en anders slaag je bij de biowinkel of de toko sowieso.
Ik topte de kikkererwtenwraps met een simpele Italiaanse salade van sla (duh), tomaatjes, olijven en sjalot. Om het geheel een beetje smeuïg te maken besmeerde ik de wraps met zachte geitenkaas uit zo’n vierkant bakje. Super lekker voor op brood ook, dat spul. Maar dat terzijde! Deze kikkererwtenwraps kun je eten als lunch of als lichte avondmaaltijd. De wraps zijn trouwens ook superhandig om mee te nemen naar je werk.
Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de kikkererwtenwraps:
100 g kikkererwtenmeel
200 ml water
1 el olijfolie
½ tl oregano
½ tl uienpoeder
½ tl paprikapoeder
¼ tl zout
Voor de topping:
4 flinke el smeerbare geitenkaas
70 gram gemengde sla
12 cherrytomaatjes, in stukjes
10 groene olijven, gehalveerd
½ sjalot, in dunne ringetjes
Balsamicoazijn
Olijfolie (extra vergine)
Kikkererwtenwraps met geitenkaas en Italiaanse salade
Meng alle ingrediënten voor de kikkererwtenwraps in een kom door elkaar (met een garde werkt het handigst) en laat even staan.
Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan (middelhoog vuur) en bak in totaal 4 mooie, goudgele kikkererwtenwraps van het beslag. Schenk telkens ongeveer een soeplepel van het beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag goed uitloopt. Draai de wrap om wanneer de bovenkant droog begint te worden en bak dan de andere kant gaar.
Pak twee borden en leg op ieder bord 2 kikkererwtenwraps. Besmeer iedere wrap met een eetlepel geitenkaas en verdeel de sla, stukjes cherrytomaat, groene olijven en sjalot erover. Besprenkel de wraps met een klein beetje balsamicoazijn en olijfolie. Maal er eventueel nog wat zwarte peper over.
Eet smakelijk!
Liefs,
Andrea
TIP: kikkererwtenwraps zijn koud ook lekker. Je kunt ze dus prima meenemen naar je werk als lunch! Vul ze ook eens met zongedroogde tomaat, hummus en rauwkost. Smullen!
Lijkt dit gerecht je lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram!
Meer lekkere lunch recepten:
Lunch wrap met truffelmayo, spinazie en oude kaas
Kidneybonensalade met munt, feta en komkommer
Courgette pannenkoekjes met feta en dragon
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie