Nu het weer wat lekkerder weer is wil je natuurlijk niet te lang in de keuken staan. Ik niet in elk geval! Deze kidneybonensalade met munt, feta, komkommer en bosuitjes is super makkelijk om te maken. Hij smaakt heerlijk bij de barbecue en is verrassend fris door de dressing van puur citroensap. En die heerlijke munt natuurlijk! Wij eten deze kidneybonensalade ook vaak bij een broodje pulled chicken. Het recept:
Ingrediënten voor 4-6 personen (bijgerecht)
2 blikken kidneybonen
4 lente-uitjes
Bosje munt (ongeveer 20 g)
Halve komkommer
Sap van 2 citroenen
100 gram feta
Zwarte peper
Kidneybonensalade met munt, feta en komkommer
Doe de kidneybonen in een vergiet en spoel ze goed met water. Net zo lang totdat je geen schuim meer ziet. Laat de kidneybonen daarna goed uitlekken.
Halveer de komkommer tweemaal in de lengte. Snijd er mooie stukjes van. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en hak de munt grof.
Meng de kidneybonen in een mooie schaal met het citroensap, de komkommer, lente-ui, munt en wat versgemalen zwarte peper. Verkruimel de feta over de kidneybonensalade.
Deze kidneybonensalade is een lekker bijgerecht voor bij de barbecue, maar smaakt ook heerlijk bij een broodje pulled pork of chicken. Enjoy!
Meer met bonen
Brownies van zwarte bonen en kokos
Hummus van reuzenbonen met surinaamse pindakaas
Pittige paprika hummus
VOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie