Zoals je weet schrijf ik alleen over restaurants en ervaringen waar ik zelf helemaal fan van ben en zonder twijfelen nog een keer naartoe zou gaan. Nou, ik heb er weer eentje voor op het lijstje hoor! Ik mocht samen met mijn vader de Lazy Sunday Jazz lunch van Restaurant 6&24 komen uitproberen en we kwamen helemaal happy weer thuis. Onze buikjes gevuld met verfijnde gerechten en mooie wijnen en ons hoofd vol relaxte jazz tunes. Wat hebben we een heerlijke middag gehad! Ik ga je er alles over vertellen.
Jazz lunch met mijn vader
Ik nam mijn vader mee naar de jazzlunch, want als er íemand fan is fan jazz is hij het wel! En van lekker eten overigens, dat heb ik niet van een vreemde. We begonnen de middag bij Restaurant 6&24 op het terras, heerlijk in het zonnetje met een glas cava en een oester. ‘Ik heb geloof ik nog nooit een rauwe oester gegeten’, biechtte mijn vader op. Dat werd spannend, wat zou hij ervan vinden? Nou, hij vond het fan-tas-tisch hoor! En ik moet zeggen, dit was ook wel een hele goede oester om je oester-eet-carrière mee af te trappen. Yum!
Bijzondere amuses
Chef-kok Rick kwam ons na de oesters nog een paar bijzondere amuses brengen, waaronder een curryhoorntje met watermeloentartaar en vadouvancrème en een bonentapenade met codium. Dat laatste is een bijzonder lekker zeewier uit Zeeland. Toen ik er meer over wilde weten snelde Rick de keuken in om een stuk van het verse wier op te halen. Super leuk om het ook zo ‘los’ nog even te proeven en bekijken, wat een geweldig product! En nog gezond ook. Ik ga er snel zelf eens naar op zoek.
Let the jazz begin
Voor de vijfgangen jazz lunch gingen we lekker binnen zitten, waar zangeres Luca Warmer en gitarist Paulinho Paes al klaarstonden. Zodra ze begonnen te spelen keken mijn paps en ik elkaar gelukzalig aan. Yes! Wat een heerlijke muziek! En wat heeft Luca een fantastische stem. Een genot om naar te luisteren en toch ook voldoende op de achtergrond om nog met elkaar te kunnen kletsen. De eerste gang was een kalfstartaar met doperwtencrème, vadouvanolie en een gelei van spekbokking. Een verrassende combinatie die echt helemaal werkte. Knapperige en zilte gedroogde garnaaltjes gaven extra smaak en structuur.
Rode mul met strandkrabbenjus
Gang twee was mijn favoriete gerecht van de middag: rode mul met een jus van strandkrabben, venkel en tempura van codium. Die jus was echt niet normaal lekker, ik denk er nog regelmatig aan terug. Zó heerlijk vol van smaak! Daarna volgde een bijzonder lekker gerecht van rog met een crème van verveine, mosseltjes, zwarte rijst en amandelschuim. Hier dronken we trouwens een Duitse Spätburgunder met de geur van kinderboerderij bij (aldus sommelier Saskia maar door ons bevestigd). De smaak had gelukkig helemaal niets met een kinderboerderij te maken en paste prachtig bij het gerecht.
Geitenbok met moscatodruiven
Als vierde gang kregen we geitenbok met rozemarijnjus, cantharellen, gnocchi, moscatodruifjes en fiore kaas. Dit was ook een toppertje zeg. Naast dat ik geitenvlees geweldig lekker vind, is het ook nog eens een hele bewuste keuze. Voor het produceren van geitenmelk en geitenkaas worden er elk jaar zo ongeveer 130.000 geiten geboren. De helft daarvan zijn bokjes en die geven geen melk. Aangezien in Nederland nog niet veel bokkenvlees wordt gegeten, worden de beestjes vaak ‘getermineerd’. Dat is natuurlijk zonde, want geitenvlees is ontzettend smaakvol vlees. Goed dus dat Restaurant 6&24 dit op de kaart heeft staan! De moscatodruiven in dit gerecht vond ik trouwens geniaal gevonden.
Heerlijke jazz lunch
Hoewel mijn vader en ik van #teamhartig zijn vonden het dessert van meringue met kersen zoet, maar goed. Ook de friandises bij de koffie waren zeker aan ons besteed, waarbij ik met name fan was van de mango-passievrucht fudge. Mango hè, daar heb je het al. ;-) Wat hebben wij heerlijk geluncht zeg! De gerechten en de wijnen waren mega goed en de muziek was een geweldige toevoeging. Ik kan je alleen maar aanraden om ook eens te gaan genieten van zo’n heerlijke jazz lunch. En weet je, het is ook nog eens hartstikke goed te betalen. Voor een glas cava, vier amuses, een vijfgangenlunch en koffie met zoetigheid betaal je namelijk slechts 59 euro. Oh en dan vergeet ik de ontspannen jazzmuziek van Luca & Paulinho nog te noemen!
De volgende editie van Lazy Sunday Jazz is op zondag 29 september. Wacht niet te lang met reserveren!
Bekijk ook de video van onze jazz lunch bij Restaurant 6&24:
Wil je meer lezen over dit restaurant? Lees hier mijn review over Restaurant 6&24 >
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie