Eindelijk had ik weer een eetdate met eetclub ‘The leftovers’! :) We hadden elkaar sinds het afscheidsfeestje van Mindy (ze is naar Londen verhuisd) en mijn verjaardag al niet meer gezien. De hoogste tijd voor een gezellige kooksessie dus! Omdat het maandag was, besloten we het enigszins simpel te houden. Het thema werd ‘Jamie Oliver’. YES! Mijn grootste held. Zijn recepten zijn altijd lekker, vaak makkelijk en niet te priegelig. Ideaal dus voor doordeweeks!
Het voorgerecht was voor mij. Omdat ik écht geen tijd had om iets voor te bereiden, maakte ik een simpele salade. Deze salade met mozzarella, bloedsinaasappel en granaatappelpitjes om precies te zijn! Omdat de Albert Heijn al was leeggekocht door allemaal vervelende mensen die heel toevallig ook dit recept gingen maken, kon ik geen bloedsinaasappels meer vinden. Ik verving ze dus maar door gewone sinaasappels. Iets saaier, maar nog steeds lekker. Gelukkig kon ik met heel veel moeite nog net één – niet al te beste – granaatappel vinden. Hiep hoi! Dit maakte ik ervan:
Het was echt een hele lekkere salade! Al zeg ik het zelf, haha. De combinatie van romige buffelmozzarella en Pecorino met de frisse smaak van sinaasappel en granaatappelpitjes was top! Tel daar nog wat sprietjes pittige rucola bij op en… we have a winner! Thanks Jamie Oliver!
Leonneke deed het hoofdgerecht en oja, die had het trouwens he-le-maal niet simpel gehouden. Ze maakte namelijk deze groente moussaka uit het magazine van Jamie Oliver. Ik geloof dat ze daar de halve zondag al pannetjes voor had laten pruttelen en zo. Het resultaat was echt subliem! Super yummie-in-my-tummie. In traditionele moussaka zit gehakt, maar in deze variant was het vlees vervangen door kikkererwten en linzen. Merk je niks van! Dus, wil je een keer een vleeseter foppen? Maak dan deze moussaka. Kijken of hij/zij het doorheeft…
Onze dessert queen Merel maakte het toetje. Een kruising tussen een hartig en zoet dit keer! Ze maakte namelijk filodeegpakketjes met feta en honing. Té lekker! Wat ik grappig vond was dat je de pakketjes gewoon in de pan kunt bakken. Geen gedoe met een oven of zo. Handig! Oja, een hele belangrijke opmerking: de link verwijst naar een Jamie Oliver recept op de Allerhande site. Daar zeggen ze dat je ‘witte kaas’ moet gebruiken. Niet doen hoor! Bleh. Gewoon echte feta erin stoppen. Zal Jamie alleen maar beamen!
Tijdens het opeten van ons heerlijke toetje hebben we vliegtickets gezocht voor Londen. Mindy, we’re coming your way! In juli om precies te zijn. Zorg dus maar dat je een hele lijst met hotspots hebt gemaakt, want we willen vooral ETEN. Als in: breakfast, snack, lunch, high tea, afternoon tea, dinner en dan nog een late night snack. Hehehe. Nu al zin in! :)
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie