Ciao ragazzi e ragazze! Deze Italiaanse kruidenboter is vet lekker. Letterlijk, haha. Hij is een beetje van mezelf en een beetje van de Appie. Ik zet ‘m op Anniepannie omdat ik er steevast complimentjes en vragen over krijg. En dat terwijl dit echt een van de meest simpele kruidenboters is om te maken! Je koopt een potje (ja, ik weet het) pesto Arrabiata van AH excellent, je snijdt een bosje kruiden fijn en voilà: it’s done!
Arrabiata pesto is een spicy rode pesto van zongedroogde tomaten, rode peper en, of course, knoflook. Hier het recept voor mijn super simpele Italiaanse kruidenboter mét pit:
Dit heb je nodig:
125 gram roomboter
4 theelepels Arrabiata pesto (AH Excellent)
Klein bosje verse kruiden (bijvoorbeeld bieslook of basilicum)
Zo maak je deze Italiaanse kruidenboter:
Laat de roomboter zacht worden door ‘m een tijdje buiten de koelkast te zetten. Of, als je haast hebt: doe de kruidenboter in een schaaltje en zet het een paar seconden in de magnetron.
Hak de kruiden fijn. Een bosje bieslook of basilicum is lekker. Maar heb je bijvoorbeeld een venkel in huis, dan kun je ook wat fijngesneden venkelgroen gebruiken!
Meng de kruiden en de Arrabiata pesto door de roomboter. Houd je wel van pittig? Voeg naar smaak eventueel meer pesto toe. Ready, steady, EAT!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie