Deze Indiase tikka bowl wil je echt zó proeven! Het is een soort surf & turf India style, met spiesjes van garnalen en kip in een tikka masala marinade. Uiteraard kan daarbij verse mango niet ontbreken. Je weet, ik ben er dol op. Zo dol zelfs, dat ik ook wat mango chutney door de yoghurt roerde. Too much? Echt niet dus! Het smaakt heerlijk bij elkaar. Serveer nog wat crunchy gestoomde broccoli bij deze Indiase bowl en je hebt een #winnerwinnerchickenshrimpdinner. En nog een behoorlijk gezond diner ook! Zéker als je net als ik voor volkoren basmatirijst kiest. Nét wat voedzamer dan gewone witte rijst en ook hartstikke lekker.
Indiase tikka bowl vol kleuren
Wie aan India denkt, denkt aan kleur. Althans, ik wel! Ik ben er nog nooit geweest, maar ik stel me altijd een prachtig, druk land voor vol kleurrijk geklede mensen, heerlijk eten en veel herrie. Misschien klopt er wel helemaal niets van dat beeld, maar ik blijf graag nog even in die waan. Ik hoor altijd ontzettend verschillende ervaringen van mensen die naar India zijn geweest. Of ze vonden het geweldig, of ze vonden het vreselijk. Maar over één ding is bijna iedereen het eens: het eten is er fan-tas-tisch! Daarom was ik super blij toen Patak’s mij vroeg om een recept te ontwikkelen met hun nieuwste product: de Paste Pots. Ik ging aan de slag met de Tikka Massala Paste Pot, want dat vind ik één van de lekkerste Indiase kruidenmixen. Ik maakte er deze heerlijke Indiase tikka bowl mee.
Chicken tikka massala
Chicken tikka massala, wie kent het niet? Het staat standaard in het lijstje met populaire Indiase gerechten als je Indiaas bestelt, samen met de beroemde butter chicken uiteraard. Nu heeft de Indiase keuken nog véél meer te bieden dan dat, maar toch: ze zijn niet voor niets favoriet hier in Nederland! Ik besloot een beetje te freestylen en een variant op de gewone tikka massala te bedenken. Het werd deze Indiase tikka bowl! Naast kip gebruikte ik ook garnalen, want die gaan fantastisch samen met de geurige tikka massala pasta. Heb je de tijd? Laat de kip en garnalen dan een paar uurtjes marineren voor een extra lekker resultaat. Of een hele nacht, dat mag ook! Geniet van deze Indiase surf & turf!
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli
- 120 g volkoren basmatirijst
- ½ mango in reepjes
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 el mangochutney
- 150 g kippendijfilet
- 12 rauwe wokgarnalen ontdooid
Voor de marinade:
- 1 Tikka Massala Paste Pot (Patak’s)
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el citroensap
- ½ el zonnebloemolie
Ook nodig:
- 4 houten spiesjes
Instructies
- Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar in een kom.
- Snijd de kippendijfilets in reepjes van hetzelfde formaat als de garnalen. Doe de kipreepjes en de garnalen bij de marinade in de kom en meng alles goed door. Dek af en laat minstens 1 uur – maar liever langer – marineren in de koelkast.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor volkoren basmatirijst heb je 25 minuten nodig.
- Rijg intussen om en om stukjes kip en garnalen aan de spiesjes. Drie garnalen per spiesje.
- Snijd de broccoli in roosjes en snijd de steel in repen of plakjes.
- Verhit een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur en bak hierin de kip-garnalenspiesjes in zo’n 6 à 7 minuten gaar.
- Stoom de broccoli in 4 à 5 minuten gaar in een stoompan. Heb je die niet, hang dan een vergiet in een grote pan met een laagje water op de bodem, doe hierin de broccoli en breng het water aan de kook. Dek het vergiet af met een grote deksel.
- Verdeel de basmatirijst en broccoli over twee kommen. Leg daarop de mangoplakjes en de kip-garnaalspiesjes. Roer de mangochutney losjes door de Griekse yoghurt en schep op iedere kom een lepel mangoyoghurt.
Eet smakelijk!
Mocht je benieuwd zijn naar meer lekkere recepten met de kruidenpasta’s van Patak’s, volg dan even hun Facebookpagina. Daar komen de lekkerste gerechten voorbij! Ennuh, zelfs mijn grote held Jamie Oliver is af en toe van de partij…
Meer recepten met kip:
Kip met couscous en groenten
Mango kip met groene kruidenrijst
Libanese kipspiesjes
Dit is een samenwerking met Patak’s Nederland.
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze Indiase bowls met kip, mango en garnalen? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie