De traditionele hummus kennen we zo langzamerhand wel, toch? Tijd voor iets nieuws. Deze hummus met pindakaas is lekker licht door de komkommer. De dille maakt hem heerlijk fris. Eigenlijk was ik van plan om tahin te gebruiken, maar blijkbaar was de pot al leeg. Daarom greep ik ‘maar’ naar de pindakaas. een geweldig alternatief als je het mij vraagt! Misschien zelfs nog beter…
Wat zit erin?
1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 400 gram)
1 halve komkommer, in blokjes
Sap van een halve citroen
2 eetlepels gehakte dille
1 teentje knoflook
2 flinke eetlepels pindakaas met stukjes noot
1 flinke scheut olijfolie (extra vergine)
Zout en peper
Hoe maak je deze hummus met pindakaas?
Het is heel simpel. Spoel de kikkererwten af met water in een vergiet en laat uitlekken. Doe ze dan samen met de andere ingrediënten in een keukenmachine of blender. Mix tot je een smeuïge massa hebt. Te dik? Voeg dan nog wat olie, water of komkommerblokjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
Deze pindahummus is lekker met brood en dipgroente. Ik had reepjes gele paprika, yum!
Meer hummus recepten:
Gladde hummus zoals je ‘m in een restaurant krijgt!
Of wil je zelf pindakaas maken? Bekijk dan mijn recept voor zelfgemaakte pindakaas. Je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Paula Tegel zegt
Deze pindahummus maakte ik toen onze buren met hun kinderen, 11 en 13 een avondje op visite kwamen. Het viel in de smaak van de kinderen maar hun ouders en wij zelf waren er niet echt enthousiast over. Het smaakte ons te erg naar pindakaas. Waarschijnlijk vonden de kinderen het daarom lekker. Ik had nog aardig wat over aan het eind van de avond. Wat schetst mijn verbazing vandaag toen ik een likje uit het overgebleven schaaltje nam. De dille was er erg goed ingetrokken en het was lekker nu en meer in evenwicht. Hoewel ik de volgende keer als ik dit ga maken wel meer dille ga toevoegen en ook wat rode peper voor wat meer pit. Het laatste restje smeer ik morgenochtend met wat sambal erbij op mijn lunchbroodjes voor op kantoor.
Andrea zegt
Wat leuk om te horen dat dit recept helemaal ‘kids proof’ is! :) Fijn dat je de smaken de volgende dag meer in balans vond. Als je van wat meer pit houdt past deze hummus denk ik beter bij jullie: https://www.anniepannie.nl/hummus-van-reuzenbonen-en-surinaamse-pindakaas/ (let op: deze is voor kinderen minder geschikt!).