Dit bordje hummus met lamsgehakt en walnoten is comfort food ten top. Als je zelf hummus maakt, dan is dit gerecht helemaal het einde. Serveer het als voorgerecht met platbrood of geef het bij de borrel als lekkere snack. Als je niet van lamsgehakt houdt kun je ook half-om-half of rundergehakt gebruiken. En ben je vegetarisch, dan kun je van dat vegagehakt gebruiken. Is vast ook lekker! Ik gebruik graag lamsgehakt omdat het heerlijk smaakt in combinatie met de hummus, walnoten en granaatappelmelasse.
Zelfgemaakte hummus
De kant en klare hummus die je in de supermarkt kunt kopen is vaak behoorlijk zout. Ik vind het daarom veel lekkerder om zelf hummus te maken. Eigenlijk is dat helemaal niet zoveel werk, zeker niet als je het vaker doet en je er sneller in wordt. Natuurlijk is hummus van zelf geweekte kikkererwten het allerlekkerst, maar ik heb een versie voor gladde hummus die je maakt met kikkererwten uit blik. Neem even de moeite om de velletjes van de kikkererwten te halen en je eindigt met een heerlijk zijdezacht en glad resultaat. Zoveel lekkerder dan van die korrelige hummus! Echt. Probeer het maar.
Hummus met lamsgehakt, granaatappelmelasse en walnoten
Zoals ik al zei kun je zelf variëren met het soort gehakt. Maar als je vlees eet, probeer dan eens lamsgehakt. Lamsvlees heeft een hele karakteristieke smaak die je eigenlijk met niets anders kunt nabootsen. Het smaakt top in combinatie met de zoetzure granaatappelmelasse en de walnoten. Vind je het gehaktmengsel te zuur smaken? Dan kun je altijd nog een klein beetje honing toevoegen. Ik hou van de smaak van granaatappelmelasse.
Ingrediënten
- 400 g hummus (zoek op ‘gladde hummus’)
- 100 g lamsgehakt
- 1 sjalotje gesnipperd
- 2 el gehakte peterselie
- 1 teentje knoflook
- 2 tl sesamzaad
- 1 handje walnoten grof gehakt
- 2 el granaatappelmelasse
Instructies
- Maak zelf hummus volgens de aanwijzingen in mijn recept. Link in tekst hierboven + onderaan dit recept. Doe de hummus in een bord en strijk het glad met de bolle kant van een lepel.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.
- Doe een beetje olie in de koekenpan en fruit de gesnipperde sjalot een paar minuten zachtjes aan. Voeg dan het gehakt toe en zet het vuur hoog. Bak het gehakt goed bruin.
- Pers het teentje knoflook erboven uit en bak dit nog even mee. Breng goed op smaak met peper en zout en voeg dan de granaatappelmelasse toe. Roer alles nog even goed door en zet het vuur uit.
- Schep het gehaktmengsel in het midden van het bord hummus en strooi het sesamzaad, de gehakte walnoten en de peterselie erover.
Lekker met platbrood!
Dit is het recept voor de hummus: Gladde hummus zoals je ‘m in een restaurant krijgt.
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in zo’n bordje hummus met lamsgehakt? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Ilona zegt
Superleuke toevoeging met granaatappelmelasse en walnoten!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Thanks Ilona!!!
Suus zegt
Dit lijkt me echt lekker! Walnoten zat hier, die rapen we altijd in de buurt :)
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Jeeej wat leuk om te horen! En wat heerlijk dat de walnoten bij jou gewoon voor het oprapen liggen zeg.