Laatst hadden we high tea date met de eetclub bij mij thuis. Dat was alweer een tijdje geleden. Ik vond het super gezellig meiden! Sinds Mindy’s verhuizing naar Londen hebben we trouwens een nieuw eetclub-lid, Hélène! Ze zit inmiddels eigenlijk al best een tijdje bij ons clubje, maar ik heb haar nog nooit voorgesteld. Bij deze!
Goed, over naar de high tea. Het idee? Iedereen zou 1 zoet en 1 hartig hapje verzorgen. Bij elkaar resulteerde dat in een enorme hoeveelheid lekkers, waar ik nu bijna nog steeds van moet uitbuiken… Merel had nog een onwijs lekker bessensapje meegenomen, gemaakt door haar moeder. Yum! En uiteraard hadden we zeker 10 soorten thee om uit te kiezen. Over naar de foto’s!
Onderop mijn zelfgemaakte etagère liggen de scones van Leonneke. Uiteraard met clotted cream en een lekkere jam. Het recept vond ze in een onwijs oud Blue Band receptenboekje. De grap is alleen wel dat Leonneke voor deze scones roomboter heeft gebruikt in plaats van Blue Band, haha! Er gaat nou eenmaal niks boven roomboter.
Merel maakte hartige cupcakes met zoete aardappel, die zie je helemaal bovenop. Super lekker! Eén etage naar beneden zie je haar kaneelkoekjes, in de vorm van een hartje. Cute! Rechtsonder de oreo-kokos-brownies van Hélène, die ook echt hemels waren. Het recept komt uit de AllerHande, daar noemen ze het trouwens kokos-chocotaart.
Bovenop de brownies van Emma, met walnoten en heeeel veel suiker en boter. Vet. Lekker. Volgens mij kwamen deze uit een boek van Nigella Lawson, maar dat weet ik eigenlijk niet zeker. Em? :) Daaronder de mini frittata’s van Leonneke, met verse zalm, tomaatjes, dille en geitenkaas. Smullen! Rechts daarvan zie je nog de lekkere komkommer-zalmrolletjes van Hélène. Ja, we waren allemaal nog al zalm-georiënteerd bij het verzinnen van onze hartige hapjes, haha. Ik maakte namelijk deze rakkers:
Juist, met zalm dus. Deze sushi handrolls met o.a. gerookte zalm, wortel, lente-ui en wasabimayo waren super makkelijk om te maken en heel lekker. Vééél minder gedoe dan echte sushirolletjes, vind ik. Emma maakte als hartig hapje een koud avocadosoepje met appel en koriander. Het recept had ze uit een boek van Sophie Dahl, dat weet ik dan wel weer zeker. Super smakelijk en ook dit soepje was heel makkelijk om te maken.
Om de high tea af te sluiten was er nog deze chocoladetaart met pistache en abrikoos. Het recept heb je misschien al voorbij zien komen. Super machtig, super zoet, maar o zo lekker. Wel een beetje teveel van het goede, we hebben ‘m niet helemaal op gekregen na alle andere hapjes die we al gegeten hadden! Ergens is het klaar, zelfs voor onze getrainde maagjes. ;)
Terwijl ik dit schrijf heb ik al helemaal weer zin in een nieuwe high tea…
Heb jij nog leuke high tea ideeën voor ons? Receptjes, stylingideetjes, thema’s, noem maar op. Ik ben benieuwd!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie