Ik hou van tropische ontbijtjes! Meestal kom ik niet verder dan een bakje havermout met kokosmelk en wat tropisch fruit, maar vandaag had ik echt een geniale ingeving. Al zeg ik het zelf… ? Ik besloot havermoutmuffins met mangochutney te maken. Muffins met een kick dus! Want mangochutney is naast heerlijk zoet ook een pietsie pittig. Een heerlijke manier om je dag te beginnen, ben je meteen goed wakker.
Nou niet bang worden voor deze tropische muffins, de ‘kick’ is echt heel subtiel. Alhoewel, dat hangt ook een beetje af van welke mangochutney je gebruikt natuurlijk, haha! Ik gebruik de mangochutney van Patak’s, met de paarse deksel. Die is heerlijk zoet, kruidig en een tikkeltje pittig. Voor het beste resultaat zou ik je aanraden om hiermee te beginnen. Kun je van daaruit zelf verder experimenteren.
Deze havermoutmuffins met mangochutney worden nog lekkerder als je ze serveert met een toefje kokosyoghurt. Love on first bite!
Ingrediënten voor 9 muffins:
150 gram fijne havermout
2 rijpe bananen (normaal formaat)
1 el chiazaad + 3 el water (of: 1 ei)
120 ml kokos- of amandelmelk
3 el 100% pindakaas
2 el mangochutney (die van Patak’s is heerlijk)
½ tl bakpoeder
Snufje keukenzout
Ook nodig: een muffinvorm
Havermoutmuffins met mangochutney
Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
Doe het chiazaad met het water in een grote kom en laat dit zeker 10 minuutjes staan totdat zich een gel-achtige substantie heeft gevormd. Hallo chia-ei! Je kunt ook een gewoon ei gebruiken.
Prak de banaan tot moes met een vork. Doe de geprakte banaan bij het chia-ei in de kom. Voeg ook de amandel- of kokosmelk, de havermout, mango chutney, pindakaas, bakpoeder en zout toe. Roer alles goed door.
Vet de muffinvorm in en vul ongeveer 9 holtes met het beslag. Zorg dat elke holte voor ongeveer driekwart vol zit.
Bak de havermoutmuffins in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze helemaal afkoelen in de vorm. Je kunt de muffins daarna met een mesje uit de vorm wippen.
Eet smakelijk!
Liefs, Andrea
TIP: deze lekkere havermoutmuffins blijven zeker 3 dagen lekker. Bewaar ze in de koelkast in een afgesloten bak of hersluitbare zak. Handig!
Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je vond van deze havermoutmuffins met mangochutney! Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!
Nog meer lekkere recepten met havermout
Ontbijtmuffins met havermout en banaan
Rabarbermuffins met banaan en maple syrup
Gezond bananenbrood met walnoten en cacao nibs
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Lianne zegt
Oh, wat ziet dat er lekker zomers uit! Daarmee houden we het zomergevoel zeker te weten vast en ik vind het prachtige foto’s.
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Dankjewel voor je reactie en het lieve compliment!