Ik blijf een zwak houden voor chorizo. Het is gewoon zó lekker! Deze hartige muffins met chorizo bijvoorbeeld. Té lekker! Het zijn een soort smaakbommetjes eigenlijk. Zeker omdat ik er naast chorizo ook heerlijke belegen kaas, mais, bosui en paprika in heb gestopt. Ik werd er erg blij van en Roel gelukkig ook! En zien ze er niet leuk uit met dat gele kleurtje?
Bakken met olijfolie
In recepten voor muffins wordt vaak gesmolten boter gebruikt. Maar extra vergine olijfolie kan net zo goed! Ik had nog een lekker blikje olijfolie staan van Flor y Sabor, dat zich perfect leent voor zoete en hartige baksels. Grappig detail: je kunt deze bomen waar deze olijfolie uit wordt gewonnen adopteren! Maar welke olie je ook gebruikt: let op dat je er eentje gebruikt die zacht van smaak is (niet heel pittig en kruidig).
Noord-Hollandse kaas
De kaas die ik voor deze hartige muffins met chorizo heb gebruikt is een extra vermelding waard. Ik gebruikte namelijk de belegen kaas uit Stompetoren! Stompetoren is een dorpje in de gemeente Alkmaar en raad eens waar ik vandaan kom? Uit kaasstad Alkmaar! Ik ben een echte ‘kaaskop’ en word daardoor altijd erg enthousiast van een goed stukje Noord-Hollandse kaas. Check zeker even de website van Stompetoren kaas want ze hebben nu een winactie lopen waarbij je je gewicht in kaas kunt winnen. Hoe grappig!
Ingrediënten voor 10 muffins:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 230 ml melk
- 1 ei , geklutst
- 125 ml milde olijfolie
- 50 gram belegen kaas, geraspt
- 50 gram chorizo, in kleine blokjes (ik gebruik graag deze)
- 150 gram mais, uitgelekt
- ½ paprika, in kleine blokjes
- 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- ½ tl kurkuma
- snufje zout
- versgemalen peper
Ook nodig: muffinvorm en (eventueel) muffinpapiertjes. Je kunt ook de vorm heel goed invetten.
Hartige muffins met chorizo, mais en paprika
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de muffinpapiertjes in de muffinvorm.
- Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, zout, kurkuma, gerookt paprikapoeder en wat versgemalen peper goed door elkaar. Voeg dan de melk, het ei en de olijfolie toe en meng alles goed door met een spatel. Niet te lang blijven roeren, gewoon totdat alles gemengd is. Voeg dan de kaas, paprika, bosui, mais en chorizo toe en meng alles nog één keer goed door met vouwende bewegingen.
- Verdeel het muffinbeslag over de muffinvorm. Zet de vorm in het midden van de oven en bak de hartige muffins in ongeveer 25 minuten gaar. Ik gebruikte 1 muffin als testmuffin om de gaarheid te checken.
Eet smakelijk!
Meer recepten met chorizo?
Witte asperges met chorizo-feta kruim
Zoete aardappel stamppot met chorizo, boerenkool en feta
Love pizza
?Dit artikel is een samenwerking met Stompetoren kaas.
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze hartige muffins met chorizo? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Marlous zegt
Beste Annie,
Ik heb deze muffins zojuist gemaakt en ik zie nu dat ik de mais ben vergeten. Deze staat namelijk wel bij de ingrediënten maar-volgens mij- niet in het recept. Misschien goed om de tekst aan te passen.
Groet,
Marlous
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Hoi Marlous,
Je hebt helemaal gelijk, wat suf! Ik heb het meteen aangepast. Hopelijk smaakten de muffins ook zonder mais lekker?
Groetjes,
Andrea