Vorige maand werd ik uitgenodigd voor iets wel heel leuks! Een Haagse foodtour, georganiseerd door twee lieve medebloggers: Anne-Marie van My happy kitchen en Marjolein van Foodies have arrived. Deze lovely ladies vormen samen een topteam, want het was een waanzinnig leuke dag vol originele locaties. En niet te vergeten: een heleboel lekkers! De dames hebben smaak, dat is wel duidelijk. Lees je mee?
Anne+Max
De eerste locatie van de Haagse foodtour is Anne+Max aan het kerkplein, midden in het centrum van Den Haag. Ik was er nog nooit geweest. Waarom? Geen idee, want ik proefde er het ene na het andere lekkere hapje! De passievrucht cheesecake en de zalmsandwich waren mijn favorieten. Een leuke plek om gezellig te lunchen of high tea’en!
DOK
Nadat we allemaal weer helemaal waren bijgekletst (want zo gaat dat als je een groep bloggers bij elkaar zet… #kippenhok) gingen we door naar de volgende locatie: kookwinkel DOK. Hier kom ik graag om lekker rond te neuzen tussen al het mooie keukenspul. Want wat hebben ze hier een waanzinnige collectie! De pannenafdeling is fenomenaal. En kijk deze kleurrijke borden! Het DOK personeel verwelkomde ons trouwens met een heerlijk citroentaartje en een feestelijke kaneelprosecco: hoe leuk!
Hotel Indigo
De derde stop was voor mij een grote verrassing. We mochten binnenkijken bij Hotel Indigo! Een prachtig, nieuw hotel schuin tegenover Paleis Noordeinde. Chiquer kan bijna niet, toch? Het hotel is gevestigd in een oud bankgebouw en is ontzettend stijlvol ingericht. In de kelder kun je de oude bankkluis nog bewonderen. Tof! Hier vind je ook de Gold Bar, waar je geniet van bijzondere drankjes en hapjes.
Tapisco
Van deze hotspot ging mijn hartje nog harder kloppen. Tapisco stond nog op mijn lijstje en hoppa: nu gingen we er ineens naar binnen! Dit is het vierde restaurant van Marcel van der Klein van sterrenrestauran Calla’s (en ja, die staat ook nog op de ‘to eat’ lijst…). Bij Tapisco worden Spaanse en Portugese tapas geserveerd. We kregen een koffiekopje met een heerlijk schaaldierensoepje en een ‘pinxto Gilda’. Fan-tas-tisch. Om over de wijnen nog niet eens te spreken. Ik moet terug!
De Bonte Koe
Op naar chocolaterie ‘De bonte koe’, gevestigd in het historische pand van de vleeschhouwerij. De geschiedenis van het pand is helemaal in ere gehouden met een klassieke slagerstoonbank, hangende ‘hammen’ van chocolade én een gigantische chocolade koeienkop in de etalage. Die laatste is door een kunstenaar gemaakt uit één massief stuk chocolade, met behulp van – jawel – een motorzaag. Het bekijken waard! Neem dan ook meteen een Haagse hopjesreep mee. Krijg je geen spijt van!
Betjeman & Barton
Op de chique Haagse Denneweg vind je Betjeman & Barton. Voor al je theefantasieën. Noem het op en ze hebben het hier! Het personeel is goed op de hoogte en dat bleek ook duidelijk uit de mini theeworkshop die we kregen. Wil je trouwens enige kopjes scoren of een mooi nieuw servies? Dan ben je hier ook aan het goede adres.
De Vegetarische Slager
We zijn er nog niet! De volgende stop was het restaurant van De vegetarische slager. Wie kent ‘m niet? De supermarkten liggen tegenwoordig vol met alle vleesvrije lekkernijen van deze ‘slager’. In restaurant De Vleesch Lobby kun je allerlei vega en vegan gerechtjes proeven. Zelfs een patatje stoofvleesch! Wij probeerden het stamppotje met vega rookworst en de naked chick burger. Die laatste was favoriet bij mij. Nét echt!
Glaswerk
En nu… de verrassing van Haagse foodtour! Plotseling meerde er een grote sloep aan bij het restaurant van De Vegetarische Slager. Bleek dat we met de boot naar de volgende hotspot werden gebracht! Wat een feestje! De bestemming? Restaurant Glaswerk in de Haagse Binckhorst. Hier proefden we de signature dish van chefkok Bas Hoog: een steak tartare met een mayonaise van gerookte vanille olie, zilveruitjes gemarineerd in frambozenazijn en bietensap en on top geraspte eendenlever. YUM!
Een waardige afsluiter van een geweldig leuke foodbloggerstour door Den Haag! We gingen naar huis met een goed gevulde goodiebag, waarvan ik de inhoud uitgebreid heb geshowd op Instagram, haha. #sorrynotsorry Dankjewel Anne-Marie, Marjolein en alle mooie merken en zaken die de Haagse foodtour mogelijk hebben gemaakt!
Zelf ook deze Haagse foodtour lopen?
Mocht je nou zelf ook deze hotspots willen bezoeken, dan kun je dit kaartje op Google maps gebruiken. Veel plezier alvast! Bekijk ook eens deze foodtour in Den Haag: van Haagse historie tot exotisch China town!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Marjolein zegt
Super leuk dat je er bij was en het is een heel leuk verslag geworden. Ben weer even helemaal terug!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Jaaa wat een feestje was het! ❤️