Vorige week had ik eindelijk weer een eetclub etentje. Dat was alweer een tijdje geleden! Helaas was het voor Mindy meteen ook haar (voorlopig) laatste etentje met ons. Ze verhuist namelijk naar Londen voor een super toffe job! Onwijs leuk en spannend natuurlijk, maar we gaan haar wel missen hoor… Gelukkig hebben we nu een goede reden om eens een buitenland uitje te doen met ‘t cluppie. De eerste plannen zijn al gemaakt, dus ergens in het komende halfjaar mag je een special-edition-eetclub-dinner verwachten uit het bruisende Londen. Ik heb nu al zin om weer over Borough Market te struinen. Heaven on earth!
Op de een of andere manier hadden Leonneke en ik niet helemaal meegekregen dat het thema voor dit dinertje ook ‘Engeland’ was, dus onze nagerechtjes (#jaikdeedeentoetje) zijn niet helemaal Brits. Hihi. Merel had het wel begrepen, dus we trapten af met een soort Engelse carpaccio, gemaakt met rosbief, rucola, geitenkaas en een super yummie beetroot chutney uit de food hall van de Marks & Spencer (ooit geweest? echt een aanrader!):
Het tussengerecht van Mindy was een gezonde variant op het typisch Engelse ‘fish and chips’. Gerookte makreel en kleurige groentechips op een bedje van doperwten-muntmousse. Super crea én lekker! Zo zag het eruit:
Hierna volgde het hoofdgerecht van Emma. Een vegetarische Sheperd’s Pie met teveel ingrediënten om op te noemen, haha. Onder andere linzen, gerookt paprikapoeder en cheddar. Lekker joh! We misten het vlees echt niet. Het recept is van de BBC, hier is de link.
Dit keer hadden we een hartig én een zoet nagerecht. Leonneke maakte een soesje – herstel SOES – gevuld met luchtige geitenkaascrème en druifjes. Een topcombinatie! Zie hier hoe mooi ze gelukt waren:
En dan… het zoete toetje. Ik was zo blij dat mijn taart gelukt was! :) Wie mij een beetje kent weet dat ik niet zo’n bakker ben, haha. Ik maakte een citrus-amandeltaart met lavendel uit mijn nieuwste kookboek ‘Kaneel & Kardemom’. Klinkt misschien een beetje gek, lavendel in een taart, maar het werkt! En nee, het smaakte niet naar potpourri.
Note to self om dit blogje mee af te sluiten: als je een sinaasappelsuikersiroop maakt voor over een taart, steek dan niet je vingertopje in de kolkende lava om ‘even te proeven’. Au!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie