Tijd voor nog een receptje met pijlinktvis! Laatst deelde ik al deze gewokte pijlinktvis met noedels, een makkelijk en lekker recept voor doordeweeks. Vandaag gaan we op een iets chiquere tour met deze gevulde pijlinktvis met chorizo, venkel, spinazie en pijnboompitjes! Alhoewel, dat chique heeft meer te maken met hoe het gerecht eruit ziet, want ook dit is hartstikke makkelijk om te maken! Ideaal.
Gevulde pijlinktvis: een showstopper!
Ondanks dat het makkelijk is om te bereiden zul je zien dat je hoge ogen gooit met deze gevulde pijlinktvis. Serveer het als voorgerecht bij een diner en je gasten zullen spontaan gaan klappen. Echt hoor! Je kunt van deze gevulde inktvis trouwens ook een hoofdgerecht maken door er wat lekkere bijgerechten bij te serveren. Wat denk je van gebakken aardappeltjes en een mooie salade? Je kunt pijlinktvis trouwens al schoongemaakt kopen bij je visboer. Wil je het zelf doen? In mijn blog over gewokte pijlinktvis lees je hoe je dat doet.
Chorizo en venkel
Misschien lijkt het je wat gek om inktvis te combineren met chorizo, maar geloof me: deze twee zijn een match made in heaven. Chorizo is lekker pittig, maar je gebruikt er niet zóveel van dat het overheersend wordt. De venkel en het venkelzaad geven een lekkere frisse touch en de pijnboompitjes zorgen voor een bite. Dit wil je proberen! Laat je weten wat je ervan vond?
Ingrediënten
- 1 middelgrote pijlinktvis of twee kleinere, schoongemaakt
- 30 gram pijnboompitten
- 1 klein sjalotje gesnipperd
- 1 teentje knoflook uitgeknepen
- 1/2 venkel heel fijn gesneden
- 50 gram chorizo in hele kleine blokjes
- 80 gram spinazie fijngehakt
- 1 tl venkelzaad
- zout en peper
- 1 biologische citroen de helft geraspt en de andere helft in partjes
Ook nodig:
- 2 cocktailprikkertjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een bord.
- Doe nu de chorizoblokjes in de koekenpan en bak ze knapperig. Laat het vrijgekomen vet in de pan en voeg nu de venkelblokjes, knoflook en sjalot toe. Bak een paar minuutjes mee. Voeg dan het venkelzaad en de spinazie toe en bak nog even mee totdat de spinazie geslonken is. Breng de vulling op smaak met de citroenrasp, zout en peper. Voeg ook de pijnboompitjes toe en meng alles goed door elkaar.
- Snijd de tentakels van de pijlinktvis (deze gebruik je niet, maar zijn lekker om op te bakken in de pan). Vul de inktviszak met het chorizomengsel en sluit de zak door er twee cocktailprikkertjes kruislings doorheen te prikken.
- Leg de gevulde pijlinktvis op een bakplaat met bakpapier en schuif hem in de oven. Bak de gevulde inktvis in 15 minuten gaar. Serveer met de partjes citroen.
Eet smakelijk!
Meer recepten met inktvis?
Gewokte pijlinktvis ‘Asian style’
Gegrilde inktvissalade
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze gevulde pijlinktvis met chorizo, venkel en spinazie? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Ruben zegt
Wat een heerlijk gerecht. Ik heb dit laatst voor een vriendin gemaakt en ze vond het heerlijk. Ik heb alleen een vraagje over de inktvis: hij was nog behoorlijk rubberig na 15 min in de oven. Hoe voorkom ik dat de volgende keer? Groeten!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Hoi Ruben! Wat onwijs leuk om te horen zeg. Bij mij is 15 minuten altijd precies kort/lang genoeg. Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed hoe het kan dat die van jou een beetje rubberig waren. Het kan ook aan het formaat liggen?
A.D. zegt
heerlijk, maar pas op niet te veel chorizo gebruiken. te veel chorizo zal de smaak overheersen
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Dankjewel voor je mooie compliment!