Wie mij inmiddels een beetje kent, weet dat ik dol ben op kleurtjes. Hoe meer, hoe beter! En daarom, lieve mensen, zijn deze gevulde eieren met avocado en dille KNALgeel! Ik heb de eieren helemaal op natuurlijke wijze gekleurd in een badje van water, azijn en dit soort kurkumapoeder. Zo krijgen ze naast een gele kleur ook een lekker zuurtje. De romige vulling van avocado, eigeel en dille past daar perfect bij. We hebben gesmuld van deze eitjes hier thuis. Ik hoop dat jij er ook heerlijk van gaat genieten!
Gevulde eieren met avocado: ideaal voor op de paastafel
Het is denk ik niet nodig om te vertellen dat deze gevulde eitjes perfect zijn voor Pasen? Ze doen het goed bij – komt ‘ie – het Paasontbijt, de Paasbrunch, de Paaslunch, de Paas high tea, de Paas high wine, het Paasbuffet én de Paasborrel. En als ik nog iets Paasigs vergeten ben te noemen, dan past het daar waarschijnlijk ook erg goed bij. Overigens is het ook toegestaan om deze gele gevulde eieren op een ander moment te eten. Dat je het maar weet! :-) Alle ingrediënten voor deze knalgele gevulde eieren met avocado en dille zijn te koop bij Coop supermarkten, die overigens ook thuisbezorgen. Wel zo handig, in deze crisistijd.
Niet samen, maar ook niet alleen
Dit jaar ziet Pasen er heel anders uit dan normaal. Door het coronavirus kunnen we nou eenmaal even niet met de hele familie- of vriendengroep samenkomen. Gelukkig heb ik de afgelopen weken zóveel toffe manieren voorbij zien komen om met elkaar in contact te blijven! Van online pubquizes tot online vrijdagmiddagborrels, hele families in één Whatsapp-videobelsessie en opa’s en oma’s die hun kleinkinderen boeken voorlezen via de iPad. Dan moet een gezamenlijke online Paasviering geen probleem meer zijn. Het nadeel is dat je je heerlijke hapjes dan niet kunt delen met elkaar. Maar, wat je wel met elkaar kunt delen is: het recept! Dus. Daar komt ‘ie:
Ingrediënten
- 4 eieren
Om de eieren geel en licht zuur te maken:
- 500 mililiter water
- 250 mililiter appelciderazijn
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels kurkumapoeder
Avocado-dille vulling
- 1 avocado
- 1,5 eetlepel zure room
- 1 theelepel appelciderazijn
- 1 eetlepel verse dille fijngehakt (plus wat extra takjes om te garneren)
Instructies
- Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze goed schrikken en koud worden onder (koud) stromend water en pel ze. Snijd de eieren in de lengte doormidden en wip voorzichtig het eigeel eruit. Bewaar de helft voor de vulling.
- Meng in een pannetje het water, de appelciderazijn, zout en en kurkumapoeder door elkaar met een garde. Doe hier de eiwitten in en zorg dat ze helemaal onder staan. Laat dit 3 uur staan.
- Doe voor de vulling de 4 halve eigelen, het avocadovruchtvlees, de zure room, gehakte dille en de appelciderazijn in een kom. Prak alles goed door elkaar, totdat je een gladde crème hebt. Breng flink op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een spuitzak (of een hersluitbare plastic zak waar je later een hoekje uit knipt) en bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Haal de eiwitten uit hun gele badje en dep ze voorzichtig droog. Vul ze met de avocado-dillecrème en garneer met een klein takje dille.
Enjoy! Maak er – ondanks alles – een bijzondere Paasviering van met z’n allen. Ook online kun je samen zijn! Mocht je deze knalgele gevulde eieren met avocado en dille gaan maken, laat het me dan zeker weten in een reactie hieronder. Vind ik zó leuk!
Dit recept is onderdeel van mijn samenwerking met Coop supermarkten. Wil je meer Paasinspiratie? Kijk dan zeker even op deze Paasrecepten website van Coop!
Meer lekkere Paasrecepten:
Romige maissoep met chorizo en pistache
Paas chocolade bark met gekleurde eitjes
Gevulde chocolade eieren met mangomousse
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om dit recept te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Anouk zegt
Ik heb de eitjes gemaakt en gebruikt als borrel hapje bij een GT. Dat was een goede combinatie. Qua smaak heb ik de crème iets pittiger gemaakt met wat mosterd. Verder duurde het bij mij een stuk langer (een paar uur) voordat de eitjes mooi geel waren. Maar ik had ook gewoon gemalen kurkuma gebruikt, dus misschien had het daarmee te maken. Ik vond ze ook iets te zuur. Het zag er wel heel vrolijk ui!!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wat een lekkere combi Anouk! Heerlijk lijkt me, in combinatie met een gin-tonic. Ik doe het zelf trouwens ook gewoon met kurkumapoeder. Het kan wel zijn dat je poeder wat ouder is geweest of van mindere kwaliteit, dan heeft de kurkuma wat minder gele power in zich. Hoe langer je de eitjes in het badje laat staan, hoe zuurder ze worden.
Katinka van cevicheceviche zegt
Wat een lekkere mooie top tip! Ook leuk voor kinderen om te maken. Ik heb deze afgelopen week getest met kwarteleitjes en een geelkleurig Peruaans gerecht – causa – en het was heerlijk. Inmiddels superveel vragen op mijn socials en website gekregen over de eitjes. Deze gaan in mijn jaarlijkse paasrepertoire komen!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Onwijs leuk dat je de eitjes gecombineerd hebt met een Peruaans gerecht! Dat wil ik zelf ook weleens ervaren. ?
Mariëla van Proef Peru zegt
Een super top recept! goed te combineren met een Peruaans gerecht “Aji de Pollo”
Heerlijk! ?
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Ahhh zo leuk om te horen Mariëla! En heel tof dat je de gele eitjes in een Peruaans gerecht hebt verwerkt. Thanks voor je mooie beoordeling!