Deze gevulde dadels zijn een heerlijk hapje voor bij de borrel of high tea. Het zoete van de dadels, gecombineerd met de romige geitenkaas, het zoute van het spek en de bite van de amandelen zorgt voor een smaaksensatie in je mond. Ik heb alleen nog maar enthousiaste reacties gekregen op deze bijzondere gevulde dadels. En het leuke is: het is ook nog eens reuze simpel om te maken. Een mooi voorbeeld van kleine moeite, groots effect.
Wist je trouwens dat (verse) dadels hartstikke gezond zijn? Dadels bevatten onwijs veel verschillende vitamines en mineralen, zoals vitamine A en meerdere B-vitamines, ijzer, fosfor, calcium, magnesium en kalium. Verder bevatten dadels anti-oxidanten, veel vezels en ook ontstekingsremmende tanninen. Maken dus, deze yummie gevulde dadels!
Voor 5 dadelhapjes heb je nodig:
5 grote, verse dadels (bijvoorbeeld Medjoul, verkrijgbaar bij de Appie)
10 geblancheerde amandelen
40 gram geitenkaas
5 plakjes gerookt ontbijtspek
Zo maak je de gevulde dadels:
Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd de dadels in de lengte half door en verwijder de pitten.
Vul iedere dadel met wat geitenkaas en druk er voorzichtig 2 amandelen in. Knijp de dadels een beetje dicht en wikkel om iedere dadel een plakje gerookt ontbijtspek.
Leg de dadels op een stukje bakpapier op de bakplaat en zet in de oven. Bak de dadels in 10 à 15 minuten goudbruin. Het spek moet bovenop een beetje krokant zijn.
Smullen maar!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie